Τετάρτη 13 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε Πεκίνο και Σεούλ θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι, στις 16-17/5 και 17-18/5 αντίστοιχα. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν οι επικείμενες επισκέψεις που θα κάνουν το επόμενο διάστημα οι ηγέτες των δύο χωρών στις ΗΠΑ.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND στέλνει μηνιαίως τεράστιο όγκο τηλεφωνικών δεδομένων και κειμένων στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), υποστηρίζει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», επαναφέροντας την μείζονος κλίμακας γερμανο-αμερικανική συνεργασία στην παρακολούθηση πολιτών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διέψευσε ως «ανακριβές» ρεπορτάζ του Αμερικανού δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς, που υποστηρίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ψεύδεται για τις συνθήκες εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις 2/5/11 στο Πακιστάν.

ΚΑΪΡΟ.-- Σε παραίτηση υποχρεώθηκε χτες ο Αιγύπτιος υπουργός Δικαιοσύνης, έπειτα από το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό την Κυριακή, ότι τα παιδιά εργαζομένων στην καθαριότητα δεν θα πρέπει να γίνονται δικαστικοί.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Στο βωμό εμπορευματοποίησης της Τέχνης και της «μετατροπής της» σε χρηματιστηριακή επενδυτική αξία θυσιάστηκαν χτες ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο «Γυναίκες του Αλγερίου» και το γλυπτό «Ο άνδρας που δείχνει» του Αλμπέρτο Τζακομέτι , καθώς έγιναν τα ακριβότερα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής που πουλήθηκαν ποτέ σε δημοπρασία. Ο πίνακας του Πικάσο πουλήθηκε αντί 179.300.000 δολαρίων σε δημοπρασία του Οίκου Κρίστις στη Νέα Υόρκη, και το γλυπτό του Τζακομέτι αντί 141.280.000 δολαρίων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ