Πέμπτη 21 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.-- Οι υπουργοί Εξωτερικών της Μαλαισίας και της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι οι χώρες τους θα σταματήσουν να επαναπροωθούν πίσω στη θάλασσα τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες «υπό τον όρο ότι η μετεγκατάστασή τους ή ο επαναπατρισμός τους θα γίνουν εντός του έτους από τη διεθνή κοινότητα». Τις τελευταίες βδομάδες, οξύνονται οι διεθνείς αντιδράσεις για την προκλητική εγκατάλειψη πάνω από 3.000 προσφύγων στην ανοικτή θάλασσα της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου, από τη μια μεριά, τα δίκτυα των δουλεμπόρων και, από την άλλη, οι αντιμεταναστευτικές πολιτικές δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση για χιλιάδες ξεσπιτωμένους ανθρώπους.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Ενα εννιαώροφο κτίριο στην πόλη Γκουιγιάνγκ της νοτιοδυτικής Κίνας κατέρρευσε μετά από κατολίσθηση, με τις αρχές να κάνουν λόγο χτες για τουλάχιστον 5 αγνοούμενους. Σε επίσημη ανακοίνωση, το περιστατικό αποδόθηκε στην έντονη βροχόπτωση.

ΡΩΜΗ.-- Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε χτες τον Μαροκινό Αμπντελματζίντ Τουίλ κοντά στο Μιλάνο, εκτελώντας ένταλμα των τυνησιακών αρχών ως ύποπτο για συμμετοχή στην οργάνωση και εκτέλεση της τρομοκρατικής επίθεσης τζιχαντιστών τον περασμένο Μάρτη στο μουσείο Μπαρντό της Τυνησίας.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Σε προεκλογική τροχιά εισέρχεται από σήμερα η Αλβανία, ενόψει των προγραμματισμένων για τις 21 Ιούνη δημοτικών εκλογών. Είναι οι πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν μετά τη νέα διοικητική διαίρεση, που ψηφίστηκε πέρσι τον Ιούλη και προβλέπει ότι η Αλβανία θα έχει πλέον 61 δήμους από 350 μαζί με τις επαρχίες, που είχε έως τώρα.

ΜΠΟΥΖΟΥΜΠΟΥΡΑ.-- Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Μπουρούντι Πιερ Ενκουρουνζίζα ανέβαλε για τουλάχιστον μία βδομάδα τις βουλευτικές εκλογές, ανακοινώνοντας ότι θα διεξαχθούν 5 Ιούνη αντί για 26 Μάη. Χτες στην πρωτεύουσα, Μπουζουμπούρα, σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις αστυνομικών και αντικυβερνητικών διαδηλωτών που αντιτίθενται στα σχέδια του Προέδρου να διεκδικήσει για τρίτη φορά τον προεδρικό θώκο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι διόρισε χτες τον Αχμεντ ελ Ζιντ στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Ζιντ διατελεί πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και ήταν από τους θερμούς υποστηρικτές της ανατροπής του ισλαμιστή πρώην Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ