Παρασκευή 26 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Απεργία σε όλη τη Γαλλία πραγματοποίησαν χτες οι ταξιτζήδες της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πειρατεία του επαγγέλματός τους από την αμερικάνικη εταιρεία υπηρεσιών μεταφοράς μέσω κινητών τηλεφώνων UBER παρά τις κατά καιρούς καταδικαστικές αποφάσεις των γαλλικών δικαστηρίων εναντίον της. Στη διάρκεια της κινητοποίησης δεν έλειψαν οι συγκρούσεις απεργών με αστυνομικούς, το στήσιμο πύρινων οδοφραγμάτων σε κεντρικούς δρόμους του Παρισιού και ζημιές σε ΙΧ αυτοκίνητα.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Η εκτέλεση 31χρονου μέλους των αλβανικών επίλεκτων αστυνομικών δυνάμεων και ο τραυματισμός δύο συναδέλφων του έγινε από ομάδα νεαρών 17 - 22 χρόνων, υποστηρικτών του «Ισλαμικού Κράτους» (ISIS) ανέφεραν χτες αλβανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την κατάθεση στην αστυνομία του 17χρονου συλληφθέντα Τζιουλιάνο Μάλιο για τα προχτεσινά ένοπλα επεισόδια κατά της αστυνομίας στο χωριό Λαζαράτι.

ΚΑΪΡΟ.-- Ρεκόρ στις φυλακίσεις δημοσιογράφων καταγράφεται στα αρχεία των αιγυπτιακών αρχών σημείωσε χτες εκπρόσωπος της «Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων» (CPJ) κατηγορώντας τις αρχές πως τους στέλνουν στη φυλακή, χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας, με στόχο την καταστολή των ελευθεριών του Τύπου. Σύμφωνα με στοιχεία της CPJ στις αιγυπτιακές φυλακές έως την 1η Ιουνίου κρατούνταν 18 Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι.

ΣΕΟΥΛ.-- Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε άλλους δύο νέους θανάτους από τον κορονοϊό του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (ΜERS) ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα σε 29.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ