Πέμπτη 15 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Συμφωνία για διμερείς επενδυτικές συνεργασίες σε κλάδους όπως η Ενέργεια, η Υγεία, το Εμπόριο κ.τ.λ. υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ιράν και Ιαπωνίας, στην Τεχεράνη. Σύμφωνα με το Ρόιτερς, οι ιαπωνικές εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου έχουν μειωθεί κατά 40%, μετά τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από τη Δύση και πλέον το Τόκιο προσδοκά ότι θα αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα για την ενεργειακή του «ασφάλεια», αλλά και επενδύσεις στις νέες αγορές που ανοίγει η συμφωνία του Ιούνη.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Είκοσι εννιά συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση των «Ταλιμπάν» σε δύο σημεία ελέγχου στην αφγανική νότια επαρχία Χελμάντ. Οι επιθέσεις των ισλαμιστών εντείνονται το τελευταίο διάστημα, εν μέσω όλο και πλατύτερου διεθνούς «ενδιαφέροντος» για την «ασφάλεια» της χώρας και καθώς αυξάνονται οι πληροφορίες για επέκταση της δράσης και του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε χτες το απόγευμα την ανάπτυξη 300 οπλισμένων Αμερικανών στρατιωτών στο Καμερούν, στο πλαίσιο αποστολής «αντιμετώπισης» των τζιχαντιστών της νιγηριανής οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ», που δραστηριοποιείται και στις γειτονικές με τη Νιγηρία χώρες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η Βρετανίδα νοσοκόμα Πολίν Καφέρκι, που μολύνθηκε το Γενάρη από τον ιό Εμπολα στη Δυτική Αφρική και στη συνέχεια είχε ανακοινωθεί η ανάρρωσή της, βρίσκεται σε «πολύ κρίσιμη» κατάσταση, ανακοίνωσε χτες εκπρόσωπος λονδρέζικου νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

ΚΑΪΡΟ.-- Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν νωρίς χτες το πρωί σε σιδηροδρομικό σταθμό της Αλεξάνδρειας, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο διερχόμενων πολιτών. Οι αρχές στρέφουν τις υποψίες τους σε φανατικούς ισλαμιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Παράλληλα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε πως διαπραγματεύεται με την Παγκόσμια Τράπεζα ένα δάνειο τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων και άλλο μισό δισ. δολάρια από την Αφρικανική Αναπτυξιακή Τράπεζα, για να καλύψει κενά χρηματοδότησης στον κρατικό προϋπολογισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ