Τρίτη 1 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Πάνω από 4.000 κάτοικοι παραγκούπολης στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής έμειναν από τα ξημερώματα της Κυριακής άστεγοι μετά από τεράστια πυρκαγιά που σημειώθηκε στην περιοχή, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί δύο άνθρωποι και να γίνουν παρανάλωμα πυρός πάνω από 1.000 φτωχόσπιτα και καλύβια.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Φαλούτζα του Ιράκ είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων. Την Κυριακή, ο Αμερικανός στρατηγός Λόιντ Οστιν είχε δηλώσει πως στο Ιράκ το τελευταίο διάστημα «λιποτακτούν μαζικά» πολλοί τζιχαντιστές, επιλέγοντας να ερμηνεύσει την εξέλιξη σαν «αποτέλεσμα του μεγάλου πόνου που τους προκαλούν οι επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

ΜΠΑΝΓΚΙ.-- Συμβολική επίσκεψη «συναδέλφωσης» μουσουλμάνων και χριστιανών πραγματοποίησε χτες σε τέμενος της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, ο πάπας Φραγκίσκος, καλώντας το λαό της χώρας να ξεπεράσει τη μισαλλοδοξία και τις θρησκευτικές συγκρούσεις και να πουν «όχι στην εκδίκηση, τη βία και το μίσος» γιατί «χριστιανοί και μουσουλμάνοι είναι αδέλφια».

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Τσιμεντένιο τείχος κατά μήκος των συνόρων της Κένυας με τη Σομαλία, μήκους 700 χλμ., ανακοίνωσαν χτες ότι θα κτίσουν οι κενυατικές αρχές για να αναχαιτίσουν κύματα προσφύγων και να σταματήσουν τις επιθέσεις τζιχαντιστών της «Αλ Σαμπάμπ» στην Κένυα.

ΚΑΪΡΟ.-- Η αιγυπτιακή αστυνομία ανακοίνωσε χτες την απελευθέρωση 31 αποφοίτων πανεπιστημίου του Καΐρου που είχαν συλληφθεί την Κυριακή, επειδή συμμετείχαν σε «παράνομη διαδήλωση» εκατοντάδων άλλων πτυχιούχων που διαδήλωσαν στην πλατεία «Ταχρίρ» της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, απαιτώντας την πρόσληψή τους στο δημόσιο τομέα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ