Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-- Ιδιοκτήτες εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας στην Καμπότζη απαίτησαν, χτες, από την κυβέρνηση να σταματήσει διά της βίας την απεργία 30.000 εργατών που διεκδικούν υψηλότερους μισθούς (από 20 δολάρια το μήνα σε 148 δολάρια). Οι βιομήχανοι μιλάνε για απεργίες που βλάπτουν το «επενδυτικό περιβάλλον» στη χώρα. Πάντως, οι εργάτες στην επαρχία Σβάι Ριένγκ ανέστειλαν, χτες το απόγευμα, προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τα αιτήματά τους.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ερευνα για «μετάδοση βίαιων εικόνων» ξεκίνησε η Δικαστική Αστυνομία στη Γαλλία, για τις φωτογραφίες που ανάρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου», Μαρίν Λεπέν, από θύματα εκτελέσεων του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ»). Η έρευνα ξεκίνησε μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ. Η Λεπέν ισχυρίστηκε ότι ανάρτησε τέτοιες φωτογραφίες αντιδρώντας σε «σκανδαλώδεις και πρόστυχες συγκρίσεις μεταξύ του "ΙΚ" και του Εθνικού Μετώπου», που έγιναν στο διαδίκτυο.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Την αύξηση της στρατιωτικής συμμετοχής (από τους 850 στους 980 άνδρες) της χώρας στη ΝΑΤΟική δύναμη που παραμένει στο Αφγανιστάν αποφάσισαν οι βουλευτές της Γερμανίας με συντριπτική πλειοψηφία.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Επιδημία χολέρας σημειώνεται τις τελευταίες βδομάδες στον προσφυγικό καταυλισμό Ντανταάμπ που «φιλοξενεί» περίπου 350.000 Σομαλούς στην Κένυα, καθώς πάνω από 540 άνθρωποι αρρώστησαν εξαιτίας των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής και της έλλειψης καθαρού πόσιμου τρεχούμενου νερού, παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να χαρακτηρίσει εξτρεμιστική οργάνωση τους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και να απαγορεύει τη δράση της στη Βρετανία, μολονότι παραδέχεται πως σημαντικά στελέχη και μέλη της έχουν συμμετάσχει και υποστηρίξει βίαιες επιθέσεις, ιδιαίτερα κατά των αρχών στην Αίγυπτο, μετά την ανατροπή του Προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, το 2013.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ