Σάββατο 23 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, Πράγα, μετέβη χτες ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιεί με στόχο την επαναδιαπραγμάτευση των σχέσεων της χώρας του με την ΕΕ, ενόψει δημοψηφίσματος που έχει ανακοινώσει πως θα διεξαχθεί έως το τέλος του 2017. Ο Τσέχος ομόλογός του, Μπόχουσλαβ Σομπότκα, πριν συναντήσει τον Κάμερον, δήλωσε πως η χώρα του δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει μέτρα που κάνουν διακρίσεις μεταξύ πολιτών χωρών της ΕΕ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) προτίθεται να ζητήσει έως το Μάρτη την επιστροφή στις φυλακές της Χάγης του κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου Βόισλαβ Σέσελι. Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, ο Σέσελι, που πάσχει από καρκίνο, επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει οικειοθελώς στη Χάγη και ότι βασική του έγνοια αυτήν τη στιγμή είναι οι επικείμενες πρόωρες σερβικές βουλευτικές εκλογές και η εξασφάλιση ενός καλού αποτελέσματος για το Ριζοσπαστικό Κόμμα Σερβίας (SRS), του οποίου ηγείται.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αποφάσισαν χτες να τερματίσουν την κατάληψη που ξεκίνησαν, την Πέμπτη, δεκάδες Εβραίοι φανατικοί έποικοι σε δύο κτίρια στο κέντρο της Χεβρώνας στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης.

ΚΑΪΡΟ.-- Στους 10 ανέβηκαν χτες τα ξημερώματα οι νεκροί και στους 13 οι τραυματίες από την προχτεσινοβραδινή έκρηξη σε πολυκατοικία της Γκίζας, στο Κάιρο της Αιγύπτου. Η αιτία της έκρηξης, σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών, ήταν οι αποτυχημένες προσπάθειες πυροτεχνουργών της αστυνομίας να εξουδετερώσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετήσει πιθανώς φανατικοί ισλαμιστές. Αργότερα χτες το μεσημέρι, τζιχαντιστές παραρτήματος του «Ισλαμικού Κράτους» στην Αίγυπτο ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ