Παρασκευή 19 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Περίπου 6.200 υποψήφιοι (εκ των οποίων 586 γυναίκες) στις εκλογές της 26ης Φλεβάρη για την ανάδειξη της νέας 290μελούς Βουλής ξεκίνησαν χτες και επίσημα την προεκλογική εκστρατεία που έχει διάρκεια μόλις μία βδομάδα. Το ένα έκτο των υποψηφίων ενδιαφέρεται για τις 30 έδρες που αναδεικνύει η εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

ΧΑΓΗ.-- Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία θα ανακοινώσει στις 24 Μάρτη την απόφασή του για τον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς, που κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου. Η δίκη του 70χρονου Κάρατζιτς άρχισε τον Οκτώβρη του 2009 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2014.

ΟΣΤΙΝ.-- Φοιτητές άνω των 21 ετών θα έχουν τους επόμενους μήνες «δικαίωμα» οπλοφορίας στους χώρους του πανεπιστημίου του Τέξας, έπειτα από απόφαση που υπέγραψε χτες ο πρόεδρος του ΑΕΙ, Γκρέγκορι Φενβς.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Κλειστά έμειναν χτες στην Ουγκάντα, όπου διεξάγονται προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές, δεκάδες εκλογικά τμήματα, λόγω έλλειψης ψηφοδελτίων και άλλου εκλογικού υλικού. Εκπρόσωπος της απερχόμενης κυβέρνησης προσπάθησε να εκτονώσει τις αντιδράσεις, δηλώνοντας ότι όσα εκλογικά τμήματα δεν άνοιξαν χτες θα ανοίξουν σήμερα.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Οι βαθιές διαφορές ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές της Υεμένης εμποδίζουν την επανάληψη νέου γύρου συνομιλιών που υποτίθεται πως θα ξεκινούσαν στις 11 Γενάρη, δήλωσε χτες ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στην Υεμένη, Ισμαήλ Ουλντ Αχμεντ, ενημερώνοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δύο πεζοπόροι και ένας ορειβάτης που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα σκοτώθηκαν τις τελευταίες μέρες στη Σκοτία που πλήττεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Επιπλέον, εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη ενός ζευγαριού ηλικίας 20 ετών που χάθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο όρος Μπεν Νέβις. Στο μεταξύ, σάλο προκαλεί στη Βρετανία η υπόθεση 16χρονου παραπληγικού μαθητή, από τον οποίο η επιτροπή Επιδομάτων Κοινωνικής Πρόνοιας απαιτεί να συμμετάσχει σε εξέταση εργασιακής αξιολόγησης(!) απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση να του κόψουν τα προνοιακά επιδόματα αναπηρίας.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Τρεις Κινέζες φοιτήτριες, ηλικίας 19 ετών, που φοιτούσαν σε πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια καταδικάστηκαν χτες σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καθώς κρίθηκαν ένοχες για την απαγωγή, τον τραυματισμό και βασανισμό 16χρονης μαθήτριας ανατολικά του Λος Αντζελες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ