Τετάρτη 23 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Με 310 ψήφους υπέρ και 275 κατά, οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν χτες βράδυ το συμπληρωματικό πακέτο του προϋπολογισμού για το τρέχον έτος, αφού προηγουμένως ο υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Οσμπορν, αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις προτάσεις για τη νέα άγρια περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.-- Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν χτες το πρωί στο παλαιστινιακό «Αραβοαμερικανικό πανεπιστήμιο» της Τζενίν στη Δυτική Οχθη και κατάσχεσαν έγγραφα, τα οποία χαρακτήρισαν «προπαγάνδα υπέρ της Χαμάς και άλλων οργανώσεων».

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Οι αρχές της Λιβερίας έκλεισαν χτες τα σύνορα της χώρας με τη Γουινέα, έπειτα από πληροφορίες για επανεμφάνιση κρουσμάτων του αιμορραγικού ιού «Εμπολα».

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νέο σκάνδαλο διαφθοράς έρχεται στην επιφάνεια στη Νιγηρία μετά από τις χτεσινές αποκαλύψεις πως η κρατική εταιρεία πετρελαίου NNPC δεν κατέβαλε ως όφειλε στις αρμόδιες κρατικές αρχές έσοδα από πωλήσεις πετρελαίου ύψους 15 δισ. δολαρίων από το 2014.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΙ.-- Mε αναστολή της λειτουργίας όλων των «μη απαραίτητων» δημοτικών υπηρεσιών από τις 8 Απρίλη έως τουλάχιστον τις 2 Μάη και την αδυναμία έγκαιρης καταβολής μισθοδοσίας σε αστυνομία, πυροσβεστική και το τμήμα καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων προειδοποίησε χτες ο δήμαρχος του Ατλάντικ Σίτι στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, Ντον Γκάρντιαν, επικαλούμενος μειωμένα έσοδα από τους φόρους και τα δημοτικά τέλη που προκαλεί το (από το 2014) κλείσιμο τεσσάρων εκ των 12 τεράστιων καζίνων της πόλης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ