Πέμπτη 12 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ.-- Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε χτες την προσφυγή που είχε υποβάλει η Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, κατά της διαδικασίας αποπομπής της, ωστόσο χτες ήταν ως αργά σε εξέλιξη η συζήτηση στη Γερουσία και αναμενόταν να ληφθεί απόφαση για παραπομπή σε δίκη με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων του προϋπολογισμού. Αυτό σημαίνει ότι για 180 μέρες απαλλάσσεται από τα καθήκοντά της.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον 60 άτομα τραυματίστηκαν μετά από το σεισμό μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε χτες, λίγο μετά τις 9 π.μ. τοπική ώρα, στο Θιβέτ. Σύμφωνα με τους Κινέζους, το επίκεντρο ήταν στην πόλη Κάτα, 2.200 χλμ. από το Πεκίνο. Το βάθος του σεισμού ήταν μόλις 10 χλμ. και αναφέρθηκαν καταρρεύσεις κτιρίων, πολλές ζημιές σε γέφυρες και δρόμους, ενώ εκφράζονταν φόβοι και για νεκρούς.

ΝΤΑΚΑ.-- Ο ηγέτης του μεγαλύτερου ισλαμιστικού κόμματος του Μπανγκλαντές Jamaat-e-Islami, ο 73χρονος Μοτιούρ Ραχμάν Νιζάμι εκτελέστηκε χτες τα μεσάνυχτα, αφού καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου που έγινε τη δεκαετία του 1970 για την ανεξαρτητοποίηση από το Πακιστάν. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση πολλών από το μουσουλμανικό κόσμο, π.χ. την εκτέλεση καταδίκασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μυστήριο καλύπτει τα κίνητρα που ώθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης τον 28χρονο Αμερικανό Αρθουρ Ντα Ρόσα να επιτεθεί θανάσιμα με μαχαίρι σε δύο άτομα έξω από μία κατοικία στο Τάουντον της Μασαχουσέτης και στη συνέχεια να ορμήσει με το αυτοκίνητό του σε πολυκατάστημα εμπορικού κέντρου στη Βοστόνη, τραυματίζοντας άλλα δύο. Ο δράστης, που σύμφωνα με συγγενείς του αντιμετώπιζε πρόβλημα κατάθλιψης τα τελευταία χρόνια, σταμάτησε την επίθεση μόνον όταν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες που έριξε εναντίον του σερίφης εκτός υπηρεσίας που έτυχε να βρεθεί στο συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο την ώρα του περιστατικού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ