Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΟΡΤ ΜΟΡΕΣΜΠΙ.-- Με δακρυγόνα και αληθινά πυρά «αντιμετώπισε» η αστυνομία στην Παπούα - Νέα Γουινέα αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σπουδαστών χτες, στην πρωτεύουσα Πορτ Μόρεσμπι. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς σπουδαστές, κάτι που η κυβέρνηση διέψευδε. Το BBC μετέδωσε ότι τραυματίστηκαν πάνω από 12 άτομα.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η Κίνα αποφάσισε να αυξήσει για 4η φορά φέτος τις λιανικές τιμές των καυσίμων, επικαλούμενη την άνοδο των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC).

ΣΚΟΠΙΑ.-- Ο ειδικός απεσταλμένος της Γερμανίας για την ΠΓΔΜ, Γιοχάνες Χάιντλ, κάλεσε τα πολιτικά κόμματα της χώρας να συμφωνήσουν σε μια νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να τερματιστεί η πολιτική κρίση που προκλήθηκε από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Δύο πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών τύπου «F-16» χρησιμοποίησαν επιτυχώς το σύστημα εκτίναξης λίγο πριν συγκρουστούν τα αεροπλάνα τους, στη διάρκεια νυχτερινής άσκησης χτες βράδυ πάνω από την ανατολική Τζόρτζια των ΗΠΑ.

ΤΑΣΚΕΝΔΗ - ΚΑΪΡΟ.-- Φάρσα απεδείχθη το τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών με 118 επιβάτες και 17 μέλη πληρώματος, που κατευθυνόταν από το Κάιρο στο Πεκίνο και το οποίο προσγειώθηκε εκτάκτως στο Ουζμπεκιστάν. Ουζμπέκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το αεροσκάφος εκκενώθηκε, ότι διενεργήθηκε έρευνα και δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ερευνητές Διερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ κατηγόρησαν τις αρχές της Ερυθραίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μεταξύ των οποίων βασανιστήρια, βιασμοί και φόνοι, και κάλεσαν το Συμβούλιο Ασφαλείας να επιβάλει κυρώσεις και να παραπέμψει την υπόθεση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Στην έκθεση προστίθεται ότι δεν έχει υπάρξει βελτίωση από πέρυσι, όταν είχε δημοσιοποιήσει ένα 484σέλιδο φάκελο, στον οποίο περιγράφονταν εξωδικαστικές εκτελέσεις, εκτεταμένα βασανιστήρια, καθώς και πρακτικές σεξουαλικής δουλείας και καταναγκαστικών έργων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ