Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η 18η Σύνοδος Κορυφής Κίνας - ΕΕ θα γίνει στο Πεκίνο στις 12 και 13 Ιούλη. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στις διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις αλλά και διεθνή και περιφερειακά θέματα.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Επαφές με διάφορους ανεξάρτητους βουλευτές ξεκίνησε ο μέχρι πρότινος Αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ, διερευνώντας τα περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Ολα δείχνουν ότι η τετρακομματική «Εθνική Συμμαχία» που στήριζε και την προηγούμενη κυβέρνηση Τέρνμπουλ θα είναι τελικά πρώτη (μετά την τελική καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων) αλλά όχι με 76 έδρες που απαιτούνται για να σχηματίσει μόνη της κυβέρνηση.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Το αυξημένο ενδιαφέρον που η «Μαύρη Ηπειρος» προκαλεί σε όλο και περισσότερα μονοπώλια ήρθε να επιβεβαιώσει και η περιοδεία που ξεκίνησε στην περιοχή ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, με πρώτο προορισμό τη Μοζαμβίκη. Μετά ο Μόντι θα βρεθεί σε Νότια Αφρική, Τανζανία και Κένυα.

ΜΙΝΣΚ.-- Συνάντηση με τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ στη Λευκορωσία, Σκοτ Ρόλαντ, είχε χτες ο Πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Οπως τόνισε, το Μινσκ επιθυμεί την ομαλοποίηση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, ενώ υποστήριξε ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν θα είναι ολοκληρωμένη αν δεν ομαλοποιηθούν οι σχέσεις της με τις ΗΠΑ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ