Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Σάνον της Ιρλανδίας αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει χτες το πρωί αεροσκάφος της αμερικανικής «United Airlines», που εκτελούσε την πτήση Χιούστον - Λονδίνο. Ο λόγος ήταν ο τραυματισμός 16 ανθρώπων (ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο μέλη του πληρώματος) εξαιτίας ισχυρών αναταράξεων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η εταιρεία, με ανακοίνωσή της, σημείωσε ότι φροντίζει για την παροχή φροντίδας και υποστήριξης των τραυματιών που έχουν υποστεί ελαφρά χτυπήματα στο κεφάλι.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ.-- Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας ανακοίνωσε χτες ότι μία γυναίκα προκάλεσε την εκκένωση ενός μέρους του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, όταν πέρασε στο χώρο αναχωρήσεων χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αργότερα ανακοινώθηκε ότι δεν βρέθηκε να μεταφέρει κάποιο απαγορευμένο αντικείμενο. Επίσης, διερευνάται αν πέρασε σκόπιμα ή αυτό έγινε τυχαία και χωρίς κάποια σκοπιμότητα. Πάντως, η όλη υπόθεση προκάλεσε δίωρη διακοπή της λειτουργίας του πολυσύχναστου αεροδρομίου και οι επιβάτες υποχρεώθηκαν να ξαναπεράσουν από τον έλεγχο ασφαλείας.

ΡΩΜΗ.-- Ενας νεαρός άντρας που είχε ανασυρθεί βαριά τραυματισμένος από ερείπια στο χωριό Αματρίτσε κατέληξε χτες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από το σεισμό της 24ης Αυγούστου σε 293.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον 15 ήταν οι νεκροί τελικά από την προχτεσινή βομβιστική επίθεση που έγινε στο κέντρο της σομαλικής πρωτεύουσας, κοντά στο προεδρικό μέγαρο, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση «Αλ Σαμπάμπ». Οι τραυματίες έφτασαν τους 45, ενώ ο υπουργός Πληροφόρησης, Μοχάμεντ Αμπντί Χαγίρ, δήλωσε ότι ένας υπουργός συγκαταλέγεται στους τραυματίες, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΛΑΓΟΣ.-- Ενδείξεις ύφεσης εμφανίζει η οικονομία της Νιγηρίας, για πρώτη φορά από το 1991. Σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες», που επικαλείται την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2,06% το 2ο τρίμηνο του 2016, ενώ το 1ο τρίμηνο είχε μειωθεί κατά 0,36%.

ΒΗΡΥΤΤΟΣ.-- Τουλάχιστον μια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη που σημειώθηκε χτες στην κοιλάδα Μπεκάα, κοντά στην πόλη Ζαχλέ στο Λίβανο. Οι αρχές ερευνούσαν το συμβάν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ