Πέμπτη 19 Γενάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σύμφωνα με πρόταση του υπουργικού συμβουλίου της Γερμανίας, οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα θα γίνουν στις 24 Σεπτέμβρη φέτος. Τυπικά, για να ισχύσει η απόφαση, πρέπει να επικυρωθεί και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, Γιόαχιμ Γκάουκ.

ΡΩΜΗ.-- Τέσσερις σεισμικές δονήσεις (οι τρεις έντασης πάνω από 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) έπληξαν χτες την κεντρική Ιταλία. Επίκεντρο ήταν η ευρύτερη περιοχή του χωριού Αματρίτσε, δηλαδή η περιοχή που είχε πληγεί και από τον πολύνεκρο σεισμό του περασμένου Αυγούστου. Πολλά ιταλικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι που δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν, εξαιτίας και της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, με το χιόνι να ξεπερνά ακόμα και το ένα μέτρο ύψος. Ετσι, δεν ήταν ασφαλής η εικόνα για την κατάσταση στις πληγείσες περιοχές.

ΤΑΪΠΕΪ.-- Ολοκληρώθηκαν χτες διήμερες στρατιωτικές ασκήσεις στην Ταϊβάν, στο φόντο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε Ασία - Ειρηνικό, όπως έδειξαν και οι πρόσφατες κινεζικές αντιδράσεις για τις επαφές Τραμπ με την ηγεσία της Ταϊβάν.

ΜΠΑΝΖΟΥΛ - ΝΤΑΚΑΡ.-- Φάλαγγες του στρατού της Σενεγάλης άρχισαν από χτες να κατακλύζουν τα σύνορα με την Γκάμπια, απειλώντας με ανάληψη στρατιωτικής δράσης τον απερχόμενο Πρόεδρο της γειτονικής χώρας, Γιαχία Τζάμεχ, που αρνείται να αποδεχτεί την ήττα του στις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη, παρατείνοντας τη θητεία του για τουλάχιστον τρεις μήνες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Εφτασε χτες στον κεντρικό εμπορικό σιδηροδρομικό σταθμό Μπάρκινγκ του ανατολικού Λονδίνου η πρώτη απευθείας εμπορική αμαξοστοιχία που συνδέει την Κίνα με το Ηνωμένο Βασίλειο, μεταφέροντας εμπορεύματα από την πόλη Γίγου της ανατολικής Κίνας, καλύπτοντας απόσταση 11.999 χλμ. μέσω Καζακστάν, Ρωσίας, Λευκορωσίας, Πολωνίας και δυτικοευρωπαϊκών χωρών με τελευταία τη Γαλλία.

ΜΠΑΜΑΚΟ.-- Επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας έξω από στρατόπεδο στο βόρειο Μάλι είχε χτες το μεσημέρι ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων (οι περισσότεροι στρατιώτες) και τον τραυματισμό άλλων 100.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ