Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Επεισόδια συνεχίζονται στο βόρειο προάστιο του Παρισιού Ολνέ-σου-Μπουά, μετά την οργισμένη αντίδραση από το περιστατικό την περασμένη Πέμπτη, που έγινε γνωστό ότι αστυνομικοί βίασαν με γκλομπ 22χρονο νεαρό μαύρο, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η αστυνομία προχώρησε σε 26 συλλήψεις, κατά τη διάρκεια του τρίτου κατά σειρά 24ωρου συγκρούσεων, ενώ οι αστοί πολιτικοί σπεύδουν να καθησυχάσουν ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Συνεχίστηκε χτες για δεύτερη μέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Βουλευτές της αντιπολίτευσης ειδικά των Εργατικών απαίτησαν «ουσιώδη ψηφοφορία» πάνω στο σχέδιο της τελικής συμφωνίας για το Brexit, μετά από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Πάντως, ο ηγέτης τους Τζ. Κόρμπιν ζήτησε από τους βουλευτές του να στηρίξουν το νομοσχέδιο.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Η προγραμματισμένη για σήμερα διαδικασία εκλογής Προέδρου της Σομαλίας σε (κλειστή για το κοινό και τους δημοσιογράφους) πρώην αεροπορική βάση έξω από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου, καταγγέλλεται από τοπικά μέσα ως ένας ιδιότυπος «πλειστηριασμός», αφού γίνεται λόγος για εξαγορά ψήφου (από 5.000 έως 30.000 δολάρια) των βουλευτών που διορίστηκαν από τις φατρίες των φυλών και τις δυνάμεις επέμβασης της Αφρικανικής Ενωσης τις προηγούμενες μέρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ