Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΤΟ.-- Συνεχιζόταν και χτες η καταμέτρηση των ψήφων για προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στον Ισημερινό. Στο 93,8% των ψήφων για την προεδρία προηγείται ο Λένιν Μορένο, ο έως τώρα αντιπρόεδρος και υποψήφιος του κυβερνώντος σχήματος «Μέτωπο Ενωμένοι» που συγκεντρώνει το 39,13% (στην εκλογική αυτή συμμαχία συμμετέχουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του πρώην Προέδρου Ραφαέλ Κορέα «Συμμαχία για τη Χώρα», διάφορες άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις και στηρίζεται από το ΚΚ Ισημερινού). Δεύτερος έρχεται ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς, τραπεζίτης Γκιγιέρμο Λάσο, με 28,38%, που ήδη ζητάει να υπάρξει β' γύρος. Το ενδεχόμενο αυτό θα συμβεί αν ο Μορένο δεν φτάσει το 40% με 10 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο και ο β' γύρος θα γίνει στις 2 Απρίλη.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Με τις ψήφους 31 έναντι ενός, οι βουλευτές του Μπαχρέιν ενέκριναν χτες συνταγματική μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει εφεξής να δικάζονται από στρατοδικεία πολίτες, ικανοποιώντας έτσι μία ακόμη απαίτηση του σουνίτη βασιλιά Χάμαντ Μπιν ίσα αλ Χαλίφα σε βάρος της σιιτικής πλειονότητας στη χώρα.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τα πτώματα 74 προσφύγων και μεταναστών περισυνέλεξαν χτες συνεργεία στις ακτές της λιβυκής πόλης Ζαουίγια, μεταφέροντας στη συνέχεια τις σορούς σε νεκροτομείο της Τρίπολης. Οι λιβυκές αρχές δήλωσαν άγνοια για τις συνθήκες του πολύνεκρου ναυαγίου.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Το θάνατο του πιλότου και τεσσάρων επιβατών προκάλεσε χτεσινή συντριβή ενός μικρού αεροσκάφους, λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Εσεντον, πολύ κοντά στη Μελβούρνη. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μηχανικό πρόβλημα. Μερικές αυστραλέζικες εφημερίδες μετέδωσαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα για περίπτωση «παρ' ολίγον σύγκρουσης» που είχε σημειωθεί το Σεπτέμβρη του 2015 με πιλότο τον ίδιο 63χρονο.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε χτεσινή επίθεση αυτοκτονίας που έγινε σε δικαστικό μέγαρο στο προάστιο Τάνγκι της πόλης Τσαρσάντα, στα βορειοδυτικά, σε ώρα αιχμής. Οι τρεις δράστες σκοτώθηκαν, ενώ την ευθύνη ανέλαβε εκπρόσωπος της οργάνωσης «Τζαμάατ-ουρ-Αχραρ», που θεωρείται «παρακλάδι» των «Ταλιμπάν».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ