Πέμπτη 23 Μάρτη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Σε στοιχείο της σύγκρουσης μεταξύ των αστικών τάξεων Ουκρανίας και Ρωσίας εξελίσσεται και το «πανηγυράκι» της Γιουροβίζιον. Η κυβέρνηση του Κιέβου απαγόρευσε για περίοδο τριών ετών, την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος στη Ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα (που είναι ανάπηρη), γιατί έδωσε μια συναυλία στην Κριμαία, που επανενώθηκε με τη Ρωσία.

ΣΕΟΥΛ.-- Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και το υπουργείο Αμυνας της Νότιας Κορέας, η ΛΔ Κορέας προχώρησε χτες τα ξημερώματα σε νέα βαλλιστική δοκιμή, που τελικά όμως θεωρήθηκε αποτυχημένη, αφού ο πύραυλος εξερράγη λίγο μετά την εκτόξευσή του.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Λε Κανάρ Ενσέν» εταιρεία του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για τη γαλλική Προεδρία Φρανσουά Φιγιόν είχε πάρει 50.000 δολ. το 2015 από έναν Λιβανέζο δισεκατομμυριούχο, προκειμένου να μεσολαβήσει για συναντήσεις γνωριμίας μεταξύ του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του διευθύνοντα συμβούλου του ενεργειακού ομίλου «Τοτάλ».

ΡΑΜΠΑΤ.-- Προσπάθειες για την αναζήτηση εταίρων στη νέα κυβέρνηση καταβάλλει από χτες ο 61χρονος Σααντεντίν Ελ Οτμάνι, του ισλαμικού «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του έδωσε ο Μαροκινός βασιλιάς Μοχάμεντ Ι Στ'.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ