Τετάρτη 26 Απρίλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΛΠΑΡΑΪΣΟ.-- Σεισμός 6,9 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στην Χιλή, στη θαλάσσια περιοχή 35 χλμ. δυτικά της παραλιακής πόλης του Βαλαπαραΐσο, με εστιακό βάθος 25 χλμ., που έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα Σαντιάγκο και στη γειτονική Αργεντινή. Αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές σε κτίρια και υποδομές τηλεπικοινωνίας. Στην Χιλή καταγράφεται έντονη σεισμική δραστηριότητα, με τις μνήμες ακόμα νωπές από τον καταστροφικό σεισμό των 8,8 βαθμών το 2010, που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 500 άτομα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την υπηρεσία ειδήσεων «WikiTribune» σκοπεύει να δημιουργήσει ο συνιδρυτής της Wikipedia Τζίμι Γουέιλς, υποστηρίζοντας ότι θα συνδυάζει το έργο έμπειρων δημοσιογράφων και «εθελοντών» ώστε να προσφέρει «αντικειμενικά και ουδέτερα» δημοσιεύματα που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου των «ψευδών ειδήσεων». Η υπηρεσία δεν θα περιέχει διαφημίσεις, θα διατίθεται δωρεάν και η χρηματοδότησή της θα βασίζεται κυρίως σε δωρεές.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- O ηγέτης των Σιιτών του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε χτες τους υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της 19ης Μάη να προασπίσουν την οικονομική αυτοδυναμία της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ