Τρίτη 20 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Χτες αναμενόταν να ολοκληρωθεί στο Πεκίνο η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS, της διακρατικής ιμπεριαλιστικής ένωσης όπου συμμετέχουν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική. Ο Κινέζος «οικοδεσπότης» Γουάνγκ Γι στάθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των επενδυτικών συνεργασιών. Στην ατζέντα της συνάντησης βρισκόταν και η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, «τρομοκρατίας» αλλά και αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Αγριο ρατσιστικό έγκλημα σε βάρος 17χρονης μουσουλμάνας μαθήτριας διέπραξε λευκός άνδρας, οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου, στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ, την Κυριακή το πρωί. Ο δράστης επιτέθηκε στο κορίτσι μετά από φραστικό διαπληκτισμό, στη συνέχεια τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν και τελικά η σορός της εντοπίστηκε άγρια κακοποιημένη σε κοντινή λίμνη.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τρεις νέες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν μια βόμβα εξερράγη το Σάββατο το μεσημέρι (ξημερώματα Κυριακής ώρα Ελλάδας) σε τουαλέτα του δευτέρου ορόφου του εμπορικού κέντρου Αντίνο, στην πρωτεύουσα της Κολομβίας. Την επίθεση καταδίκασαν η κυβέρνηση και οι αντάρτικες οργανώσεις Επαναστατικές Ενοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) και Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN). Η πρώτη έχει υπογράψει συμφωνία ειρήνευσης και η δεύτερη βρίσκεται στη διαδικασία υπογραφής, ενώ και οι δύο μίλησαν για ενέργεια από τους εχθρούς της διαδικασίας ειρήνευσης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ