Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΙΑΝΤ.-- Ισοπεδωμένη είναι σχεδόν μία από τις παλιότερες συνοικίες της ανατολικής σαουδαραβικής πόλης Αουαμίγια, όπου ζει σημαντικό μέρος της σιιτικής μειονότητας, μετά τις κατεδαφίσεις χιλιάδων σπιτιών και επιχειρήσεων από τον στρατό και τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που ακολούθησαν πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Στους 5 ανέβηκαν χτες οι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας στο Ναϊρόμπι και σε άλλες πόλεις της Κένυας έπειτα από την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών, βουλευτικών και τοπικών εκλογών της 8ης Αυγούστου από τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου μπλοκ, NASA, και πρώην πρωθυπουργό, Ράιλα Οντίνγκα, ο οποίος είχε καταγγείλει αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος από επίθεση χάκερς, η οποία όμως από την εκλογική επιτροπή χαρακτηρίστηκε ανεπιτυχής.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τον τραυματισμό 10 ανθρώπων προκάλεσε χτες η πρόσκρουση διώροφου λεωφορείου σε κτίριο του κεντρικού Λονδίνου από άγνωστη αιτία. Για αρκετή ώρα ωστόσο είχαν παγιδευτεί στον πάνω όροφο του λεωφορείου δύο επιβάτισσες που απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια πυροσβεστών. Τρεις από τους τραυματίες (μεταξύ των οποίων και ο οδηγός του λεωφορείου) μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ