Τρίτη 10 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ο Ρίτσαρντ Θέιλερ από το πανεπιστήμιο του Σικάγο είναι ο νικητής του βραβείου Νόμπελ Οικονομίας 2017. Βραβεύτηκε για τη συνεισφορά του στον τομέα της συμπεριφορικής οικονομικής (behavioural economics).

ΤΥΝΙΔΑ.-- Πλοίο από την Τυνησία συγκρούστηκε χτες το πρωί, εν πλω, με βάρκα που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Τυνησίας και Μάλτας, προκαλώντας τον πνιγμό τουλάχιστον οκτώ ατόμων και 20 αγνοούμενους. Διασώθηκαν τουλάχιστον 38 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη στεριά από δύο σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής και ένα πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού που έσπευσαν στην περιοχή.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Πάνω από 3.000 μετανάστες «συνελήφθησαν» το Σάββατο στην πόλη Σαμπράτα της δυτικής Λιβύης, έπειτα από βδομάδες αιματηρών συγκρούσεων από παραστρατιωτικές ομάδες που συνδέονται με κυκλώματα λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Ο αρχηγός μίας από αυτές τις οργανώσεις, Μπάσεμ Γράμπλι, που λέει πως υπακούει σε εντολές της λεγόμενης λιβυκής «κυβέρνησης ενότητας», είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι «εκδίωξε» μια άλλη παραστρατιωτική οργάνωση, της οποίας αρχηγός είναι ένας πρώην «βαρόνος» της διακίνησης μεταναστών.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ - TOKIO.-- H πετρελαϊκή εταιρεία «Abu Dhabi National Oil Company» (ADNOC) από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανανέωσε χτες συμφωνίες με την ιαπωνική κυβέρνηση, που εισάγει περίπου το 25% του αργού πετρελαίου από το συγκεκριμένο μονοπώλιο στο πλαίσιο «στρατηγικής επιχειρηματικής συνεργασίας». Η συμφωνία υπογράφηκε από τον υπουργό των ΗΑΕ και διευθύνοντα σύμβουλο του πετρελαϊκού μονοπωλίου ADNOC Δρ. Σουλτάν αλ Τζάμπερ και αξιωματούχο του ιαπωνικού υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ