Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Εκπρόσωπος του δήμου της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε χτες ότι αναστέλλεται η επιβολή φορολογίας σε κτίρια και επιχειρήσεις των χριστιανικών εκκλησιών στην πόλη, μετά από κοινή απόφαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του δημάρχου της πόλης, Νιρ Μπαρκάτ, να συγκροτηθεί ειδική επιτροπή με επικεφαλής τον υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας Τζάκι Χανέγκι, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με δεκάδες κυβερνήτες Πολιτειών συναντήθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τους να αγνοήσουν τις πιέσεις του ισχυρού λόμπι της οπλοφορίας, NRA, και να το πολεμούν «μία στο τόσο». Στο μεταξύ, ο νέος διευθυντής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι μέσα στη χρονιά θα γίνουν τουλάχιστον τρεις σταδιακές αυξήσεις των τραπεζικών επιτοκίων παρά τη στήριξη στην οικονομία από τις μειώσεις φόρων και τις κρατικές δαπάνες.

ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ.-- Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και στις 55 κομητείες της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ συνέχισαν χτες για τέταρτη μέρα την απεργία τους, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις.

ΡΙΑΝΤ.-- Ισχυροποιεί τη θέση του στα ανώτερα κλιμάκια της εξουσίας ο πρίγκιπας διάδοχος στο θρόνο της Σαουδικής Αραβίας και υπουργός Αμυνας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, καθώς χτες «καρατόμησε» την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας των μεγάλων δυσκολιών που συναντά μεταξύ άλλων η ιμπεριαλιστική επίθεση της χώρας και των συμμάχων της στην Υεμένη. Παράλληλα με τις αλλαγές στο στράτευμα, έγινε μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός, με μία γυναίκα να διορίζεται για πρώτη φορά υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ανάπτυξης.

ΚΑΪΡΟ.-- Αλλοι τρεις Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν χτες, στη διάρκεια συγκρούσεων με τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στη Χερσόνησο του Σινά.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Σε «πολιορκία» ψύχους από τη Σιβηρία παρέμεναν και χτες περιοχές της Ευρώπης από τη Βαλτική μέχρι τη Μεσόγειο, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων από το δριμύ κρύο και μυριάδες προβλήματα σε συγκοινωνίες και τη λειτουργία επιχειρήσεων και σχολείων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ