Τρίτη 13 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΙΕΝΗ.-- Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε την Κυριακή το βράδυ ένας στρατιώτης, που φρουρούσε την κατοικία του πρεσβευτή του Ιράν στη Βιέννη, από έναν 26χρονο Αυστριακό πολίτη. Ο στρατιώτης χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος «απεβίωσε επί τόπου», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. Ο στρατιώτης τραυματίστηκε στο μπράτσο και «αρχικά χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού» για να απωθήσει τον δράστη. Η αστυνομία της Βιέννης διέταξε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες της αυστριακής πρωτεύουσας.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο γενικός διευθυντής του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC απηύθυνε χτες «έκκληση» στον ΟΗΕ «να προστατεύσει τους δημοσιογράφους του στο Ιράν», μετά την κλιμάκωση των διώξεων και της παρενόχλησής τους από τις ιρανικές αρχές.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Τουριστικό ελικόπτερο συνετρίβη προχτές βράδυ, εξαιτίας σοβαρής μηχανικής βλάβης, στο Ιστ Ρίβερ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι πέντε επιβάτες. Ο μόνος που γλίτωσε ήταν ο 33χρονος πιλότος του ελικοπτέρου.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η συντριβή τουρκικού αεροσκάφους στο δυτικό Ιράν το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να προκλήθηκε από τη φωτιά που ξέσπασε στον κινητήρα του, δήλωσε χτες εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού Κέντρου Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών. Κατά τη συντριβή του αεροσκάφους σκοτώθηκαν 11 άτομα, μεταξύ των οποίων η Μίνα Μπασαράν, θυγατέρα του επιφανούς Τούρκου επιχειρηματία Χουσεΐν Μπασαράν, και οι φίλες της που επέστρεφαν από γιορτή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΚΙΓΚΑΛΙ.-- Τουλάχιστον 16 άτομα σκοτώθηκαν προχτές στη Ρουάντα και άλλα 140 τραυματίστηκαν όταν κεραυνοβολήθηκαν κοντά σε χριστιανικό ναό στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Οι αιθιοπικές αστυνομικές αρχές παραδέχτηκαν χτες ότι σκότωσαν «κατά λάθος» εννιά πολίτες στη νότια περιοχή Μουγιάλ, κοντά στα σύνορα με την Κένυα, επειδή τους πέρασαν για αυτονομιστές του «Απελευθερωτικού Μετώπου Ορόμο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ