Πέμπτη 15 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο ύπατος συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, Τζέιμι Μακγκόλντρικ, απηύθυνε χτες έκκληση για τη συγκέντρωση 540.000.000 δολαρίων για τα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης και κυρίως της Λωρίδας της Γάζας, που υφίσταται το φονικό ισραηλινό εμπάργκο εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

ΟΣΤΙΝ.-- Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν χτες πως προσφέρουν 50.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε σύλληψη υπεύθυνου ή υπεύθυνων μιας σειράς επιθέσεων με πακέτα που έχουν «παγιδευτεί» με εκρηκτικές ύλες στο Οστιν του Τέξας εδώ και δυο βδομάδες. Η αστυνομία του Τέξας ανέφερε επίσης πως πήρε 265 τηλεφωνήματα πολιτών που ανησυχούσαν για ύποπτα πακέτα, αλλά σε καμιά από τις περιπτώσεις αυτές δεν διαπιστώθηκε σύνδεση με την υπόθεση. Οι επιθέσεις ξεκίνησαν στις 2 Μάρτη και έκτοτε έχουν σκοτωθεί ένα 17χρονο αγόρι και ένας 39χρονος.

ΧΑΡΙΣΜΠΕΡΓΚ.-- Ο Κόνορ Λαμ, υποψήφιος των Δημοκρατικών, νίκησε τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, Ρικ Σακόουν, σε εκλογές που διεξήχθησαν χτες για μία έδρα της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Πενσιλβάνια. Οι εκλογές χαρακτηρίζονταν «άτυπο δημοψήφισμα» έναντι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καθώς θεωρήθηκε ότι μπορεί να δείξουν μία τάση του εκλογικού σώματος ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών του ερχόμενου Νοέμβρη για το Κογκρέσο.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Μαζική απεργιακή κινητοποίηση για δεύτερη φορά σε ένα μήνα πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες Σλοβένοι εκπαιδευτικοί που δουλεύουν σε δημόσια σχολεία, διεκδικώντας αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις. Οι διαπραγματεύσεις συνδικαλιστών και κυβέρνησης «ναυάγησαν» για μία ακόμη φορά τη Δευτέρα, καθώς η τελευταία θεωρεί πως αν δώσει αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς θα πρέπει να κάνει μισθολογικές αυξήσεις και σε άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο ανώτατος εισαγγελέας στη Λιβύη, Αλ Σαντίκ αλ Σορ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βεγγάζη ότι διάφορες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος κάνουν λαθρεμπόριο λιβυκού πετρελαίου και το διακινούν στην Ευρώπη, με αλιευτικά σκάφη, από τις ακτές της δυτικής Λιβύης σε Μάλτα, Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία και Ελλάδα, αποκομίζοντας κέρδη που εκτιμώνται σε τουλάχιστον 100.000.000 δολάρια μέσα στην τελευταία τριετία.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Εξέπνευσε χτες σε ηλικία 87 ετών η Λιβανέζα συγγραφέας μυθιστορημάτων για ενήλικες και παιδιά, φεμινίστρια Εμιλι Νασράλα, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Η Νασράλα ξεκίνησε ως δημοσιογράφος και στη συνέχεια έγινε συγγραφέας, εκδίδοντας το πρώτο της βιβλίο, «Πουλιά του Σεπτέμβρη», το 1962, που έκανε αίσθηση στους αραβικούς λογοτεχνικούς κύκλους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ