Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Μαζική επίθεση με «βροχή χειροβομβίδων» εξαπέλυσαν την Κυριακή σε στρατιωτική βάση της ένοπλης αποστολής της Αφρικανικής Ενωσης στη Σομαλία περίπου 100 τζιχαντιστές της οργάνωσης «Σαμπάμπ» προκαλώντας το θάνατο 4 Ουγκαντέζων στρατιωτών. Στη διάρκεια επακόλουθων συγκρούσεων σκοτώθηκαν 22 τζιχαντιστές.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Τζιχαντιστές της «Μπόκο Χαράμ» εξαπέλυσαν την Κυριακή ένοπλη επίθεση στην πόλη Μαϊντουγκούρι της Βορειοανατολικής Νιγηρίας σκοτώνοντας 18 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 84.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ Σίσι, αναδείχθηκε εκ νέου Πρόεδρος της χώρας του στις εκλογές της περασμένης βδομάδας με το 97% των ψήφων. Ωστόσο, στις κάλπες προσήλθε μόλις το 41,5% των ψηφοφόρων.

ΡΑΜΠΑΤ - ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Ο Μαροκινός πρέσβης στον ΟΗΕ, Ομάρ Χιλάλ, διαμαρτυρήθηκε χτες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποστολή ενόπλων του «Μετώπου Πολισάριο» σε ουδέτερες ζώνες του ΟΗΕ στην περιοχή Αλ Μαχμπί της Δυτικής Σαχάρας, την οποία διεκδικούν οι μαροκινές αρχές.

ΣΑΝΑΑ.-- Αεροπορική επιδρομή της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της χτες στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 14 αμάχων, εκ των οποίων οι 5 ήταν ανήλικα κορίτσια. Παράλληλα, η διεθνής Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» κάλεσε τη Σ. Αραβία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων στην Υεμένη με το πρόσχημα της ένοπλης αντίστασης των σιιτών αντικαθεστωτικών Χούτι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ