Παρασκευή 6 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ακόμη ένα αεροσκάφος «F-16» της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε την Τετάρτη κοντά στο Λας Βέγκας, στη Νεβάδα, στις δυτικές ΗΠΑ. Ηταν η τρίτη συντριβή αμερικανικού στρατιωτικού αεροσκάφους μέσα σε δύο μέρες. Λίγες ώρες νωρίτερα, κατέπεσε ελικόπτερο τύπου «Super Stallion» στην Καλιφόρνια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί το τετραμελές πλήρωμα. Την Τρίτη κατέπεσε καταδιωκτικό «Harrier AV-8B» του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού λίγο μετά την απογείωσή του από αεροδρόμιο σε αμερικανική αεροπορική βάση στο Τζιμπουτί, στην Αφρική. Ο χειριστής του τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της χρήσης του εκτινασσόμενου καθίσματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

ΤΟΚΙΟ.-- Ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Χάιντερ αλ Αμπάντι, μετέβη χτες στο Τόκιο συμμετέχοντας σε διεθνή συνάντηση δωρητών από 30 χώρες για την αποκατάσταση «της ειρήνης και της ευημερίας στο Ιράκ». Ο Ιάπωνας ομόλογός του Σίνζο Αμπε ανακοίνωσε δάνειο με προνομιακούς όρους για έργα άρδευσης στο Ιράκ ύψους 330 εκατ. δολαρίων.

ΣΑΝΑΑ.-- Η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που πραγματοποιεί ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη εδώ και τρία χρόνια ανακοίνωσε πως συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν πύραυλο που εκτόξευσαν Υεμενίτες αντικαθεστωτικοί ένοπλοι «Χούτι» που είχαν ως στόχο αποθήκες πετρελαίου της σαουδαραβικής εταιρείας «Aramco». Τα συντρίμμια του πυραύλου έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές.

ΡΙΑΝΤ - ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος στο θρόνο, Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, ανακοίνωσε χτες πως θα μεταβεί για επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία στις 9 και 10 Απρίλη, προκειμένου να «επισφραγίσει» με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, «νέα στρατηγική γαλλο-σαουδαραβική σύμπραξη».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ