Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ.-- Η πλειονότητα των βουλευτών στο κοινοβούλιο της Σκοτίας απέρριψε χτες το βασικό σκέλος του νομοσχεδίου για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit). Βρετανικά δίκτυα μετέδωσαν πως καταψήφισαν το νομοσχέδιο 93 βουλευτές, ανάμεσά τους αυτοί του Σκοτσέζικου Εθνικού Κόμματος (υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκοτίας), του Εργατικού Κόμματος, των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, και μόλις 30 ψήφισαν υπέρ. Ωστόσο, από νομική άποψη, μεγαλύτερη βαρύτητα σε σχέση με την τύχη του νομοσχεδίου για το Brexit έχει η απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων, μολονότι θα είναι πολιτικά δύσκολο να αγνοήσει την απόφαση του σκοτσέζικου κοινοβουλίου.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Αναφερόμενος στην προσφυγή της Αργεντινής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, σημείωσε ότι «πρόκειται για κυρίαρχη απόφαση της Αργεντινής» και επαίνεσε τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι. Ακόμα σημείωσε ότι η Αργεντινή είναι σημαντικός «εταίρος» της γερμανικής κυβέρνησης, που στηρίζει την αργεντίνικη προεδρία στην G20 και τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής το Δεκέμβρη στο Μπουένος Αϊρες.

ΣΑΝΑΑ.-- Ο συνασπισμός χωρών που συμμετέχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις «μεγάλης κλίμακας» στην πόλη Χοντέιντα, σε βάρος των Σιιτών αντικαθεστωτικών ενόπλων Χούτι.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Οι υπουργοί Τουρισμού της Σερβίας, Ρασίμ Λιάτζιτς, και της Αλβανίας, Μπλέντι Κλόσι, υπέγραψαν χτες στο Βελιγράδι συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ