Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάγιο, δήλωσε ότι αν Ρώμη και Βρυξέλλες δεν τα βρουν στο Μεταναστευτικό, το κόμμα του («Κίνημα 5 Αστέρων») θα εισηγηθεί το 2019 η χώρα να μη δώσει τη συνδρομή της στην ΕΕ.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Στην περικοπή 20.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο τα επόμενα 3 - 5 χρόνια θα προχωρήσει ο γερμανικός όμιλος «Siemens», στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής «Vision 2020+», που ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου. Το νέο σχέδιο «Vision 2020+» στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας και της αποδοτικότητας των διοικητικών υπηρεσιών της εταιρείας κατά περίπου 20%, το αργότερο μέχρι το 2023. Συνολικά η «Siemens» απασχολεί περίπου 376.000 άτομα παγκοσμίως.

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- Κινητοποιήσεις σε όλη την Παραγουάη πραγματοποιούνται ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που συζητιέται στη Βουλή και το οποίο αφορά τη δημιουργία ενός υπερταμείου για τις συντάξεις (που θα συγχωνεύσει τα 8 υφιστάμενα συνταξιοδοτικά ταμεία των εργαζομένων). Συνδικάτα, με τις ταξικές δυνάμεις να πρωταγωνιστούν, καταγγέλλουν ότι ετοιμάζεται χτύπημα δικαιωμάτων και ταυτόχρονα η δυνατότητα τα έσοδα του κοινού ταμείου να παιχτούν στον χρηματιστηριακό τζόγο, και δηλώνουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε «παραπληροφόρηση», που αντανακλά «μια στενή αντίληψη, με στόχο να πολώσει τη χώρα μας, σε ανάμνηση του αποικιοκρατικού παρελθόντος», απέδωσε χτες η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση την ανάρτηση που έκανε χτες τα ξημερώματα ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε ότι έβαλε τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο «να παρακολουθεί στενά» τις απαλλοτριώσεις τσιφλικιών στη Νότια Αφρική. Σήμερα, 2,5 δεκαετίες από το τέλος του ρατσιστικού νοτιοαφρικανικού καθεστώτος Απαρτχάιντ, οι μαύροι Νοτιοαφρικανοί, που αποτελούν το 80% του λαού της χώρας τους, κατέχουν μόλις το 4% της καλλιεργήσιμης γης στη Ν. Αφρική.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ενας 36χρονος σκότωσε χτες με μαχαίρι μητέρα και αδελφή σε προάστιο του Παρισιού, ενώ τραυμάτισε και ένα τρίτο άτομο, όχι συγγενή του. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ είπε ότι «φαίνεται πως είχε σημαντικά ψυχιατρικά προβλήματα» και προς το παρόν η δικαιοσύνη «δεν έχει υιοθετήσει τον χαρακτηρισμό της επίθεσης ως τρομοκρατικής». Πρόσθεσε πάντως ότι ο δράστης «βρισκόταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν για υποστήριξη της τρομοκρατίας». Να σημειωθεί ότι το «Ισλαμικό Κράτος» χαρακτήρισε «μαχητή» του τον 36χρονο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ