Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Ξεπέρασαν τους 1.000 οι άνθρωποι που έχασαν φέτος τη ζωή τους σε όλη την Ινδία, μετά από πλημμύρες και κατολισθήσεις που συνόδευσαν το γνωστό φαινόμενο των μουσώνων. Δεκάδες θύματα έχουν καταγραφεί επίσης σε Σρι Λάνκα, Νεπάλ, Μπανγκλαντές.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΡΩΜΗ.-- Σε ρητορικό «ξέπλυμα» βαριών εγκλημάτων και σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς πολλών χιλιάδων παιδιών σε βάθος δεκαετιών από την ιεραρχία της Καθολικής Εκκλησίας σε δεκάδες χώρες του κόσμου προχώρησε από την Ιρλανδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο πάπας Φραγκίσκος. Ζήτησε «συγγνώμη από τον Κύριο» για τις επιθέσεις, χαρακτήρισε την υπόθεση «ανοιχτή πληγή» και διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην «αναζήτηση αλήθειας και δικαιοσύνης» «δίχως συγκάλυψη». Σε ερώτηση που του έγινε για το τι πρέπει να κάνουν οι γονείς που διαπιστώνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις στα παιδιά τους, απάντησε ότι δεν πρέπει να τα καταδικάσουν, αλλά «να κάνουν συζήτηση και να αναζητήσουν βοήθεια σε ψυχίατρο».

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, ανακοίνωσε ότι το συνοριακό πέρασμα του Ερέζ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας θα ανοίξει μέσα στο τρέχον 24ωρο, μια βδομάδα μετά το κλείσιμό του από τις ισραηλινές αρχές. Νωρίτερα, το ισραηλινό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε την υπογραφή σημαντικού συμβολαίου με τις Ισραηλινές Στρατιωτικές Βιομηχανίες, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγή πυραύλων ικανών να πλήξουν οποιονδήποτε στόχο στην περιοχή.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τριήμερη περιοδεία σε ισάριθμες χώρες της Αφρικής ξεκινά σήμερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, σε μια προσπάθεια να βρει νέες αγορές ή να ενισχύσει τη θέση των βρετανικών μονοπωλίων σε πρώην αποικίες. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της θα είναι η Νότια Αφρική, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Σ. Ραμαφόσα, την Τετάρτη θα μεταβεί στη Νιγηρία και την Πέμπτη στην Κένυα.

ΦΛΟΡΙΝΤΑ.-- Μυστήριο καλύπτει τα κίνητρα που οδήγησαν την Κυριακή τον 24χρονο Ντέιβιντ Κατζ να σκορπίσει τον τρόμο σε τουρνουά βιντεοπαιχνιδιού, σκοτώνοντας δύο άτομα και τραυματίζοντας άλλα έντεκα, λίγο πριν αυτοκτονήσει.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ