Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εργαζόμενοι στην αλυσίδα εστίασης «McDonald's» σε δέκα πόλεις των ΗΠΑ, όπως το Λος Αντζελες, το Σικάγο και το Μαϊάμι, πραγματοποίησαν το περασμένο 48ωρο ολιγόωρη στάση εργασίας, εξαιτίας της απουσίας μέτρων προστασίας των εργαζόμενων γυναικών από κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Εκθεση της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του ΟΗΕ και της Παγκόσμιας Τράπεζας υπολογίζει πως περίπου 6,3 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της έλλειψης καθαρού νερού, πρόσβασης σε δίκτυα αποχέτευσης, σωστής διατροφής και βασικών υπηρεσιών Υγείας. Τα περισσότερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους πρόωρα, δηλαδή περίπου 5,4 εκατομμύρια άτομα, ήταν ηλικίας έως 5 ετών.

ΣΑΝΑΑ.-- Ενα εκατομμύριο παιδιά επιπλέον κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν στην Υεμένη εξαιτίας της ακρίβειας σε βασικά τρόφιμα, έπειτα από τη νέα κλιμάκωση της επίθεσης που πραγματοποιούν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στο στρατηγικό λιμάνι Χοντέιντα. Αυτό ανακοίνωσαν χτες εκπρόσωποι της βρετανικής οργάνωσης αρωγής «Σώστε τα Παιδιά», σημειώνοντας πως ήδη 5,2 εκατ. ανήλικοι απειλούνται από λιμοκτονία εξαιτίας της ιμπεριαλιστικής επίθεσης που εξαπολύεται στη χώρα από το Μάρτη του 2015, στο πλαίσιο γεωπολιτικής κόντρας ανάμεσα σε πλούσιες μοναρχίες του Κόλπου και το Ιράν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ