Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ο Αμερικανός ανοσολόγος Τζέιμς Π. Αλισον και ο Ιάπωνας συνάδελφός του Τασούκου Χόνζο βραβεύτηκαν χτες με το Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας 2018 για την καινοτόμο προσέγγισή τους στην αντιμετώπιση του καρκίνου και την έρευνά τους, που επιδιώκει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς να «εκπαιδεύεται» ώστε να εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα.

ΒΑΓΔΑΤΗ - ΙΡΑΝ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απέρριψε την Κυριακή ότι η χώρα του ευθύνεται για τις αυξημένες απειλές εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στην πόλη της Βασόρας στο Ιράκ και εξέφρασε λύπη για την απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας του. Χαρακτήρισε μάλιστα «αντιπαραγωγικές» πρόσφατες προειδοποιήσεις που απηύθυναν κατά της χώρας του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον.

ΕΡΜΠΙΛ.-- Βουλευτικές εκλογές για την 11μελή περιφερειακή βουλή στο αυτόνομο Κουρδιστάν του Βόρειου Ιράκ διεξήχθησαν την Κυριακή. Στις κάλπες κλήθηκαν περίπου 3.000.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, προκειμένου να διαλέξουν μεταξύ 700 υποψηφίων από 28 εκλογικές λίστες.

ΑΚΚΡΑ.-- Επίσκεψη σε πέντε χώρες της Αφρικής ξεκινά σήμερα από την Γκάνα η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου Μελάνια Τραμπ, με στόχο υποτίθεται την προώθηση προγραμμάτων αρωγής των παιδιών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Κελιάν Κόνγουεϊ, μία από τους στενούς συμβούλους του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε ότι υπήρξε και η ίδια θύμα σεξουαλικής επίθεσης, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN για να υπερασπιστεί τον Μπρετ Κάβανο, τον υποψήφιο του Αμερικανού Προέδρου για το Ανώτατο Δικαστήριο, που κατηγορείται για απόπειρα βιασμού. Στο μεταξύ, οι πολιτικοί σύμμαχοι του δικαστή Μπρετ Κάβανο τον συμβουλεύουν να υιοθετήσει μία «επιθετικού χαρακτήρα» εκστρατεία, προκειμένου να κερδίσει την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη Γερουσία, για την επικύρωση του διορισμού του στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ενώ αντίθετα φίλοι του τον παροτρύνουν να συνεχίσει να τηρεί «στάση άμυνας».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ