Πέμπτη 3 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας από αυτούς σοβαρά, όταν ένας 21χρονος έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε πλήθος που γιόρταζε την αρχή της νέας χρονιάς στο Τόκιο. Ορισμένα ιαπωνικά δίκτυα μίλησαν αρχικά για «πράξη τρομοκρατίας». Μετά όμως ο άνδρας εμφανίστηκε να περιγράφει την πράξη του ως «αντίποινα για τη θανατική ποινή», χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ.-- Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε χτες το πρωί πάνω στη Γέφυρα της Μεγάλης Ζώνης, η οποία συνδέει δυο νησιά της Δανίας, Ζελαντ και Φούνεν. Μια επιβατική αμαξοστοιχία κινούνταν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη, όταν διασταυρώθηκε πάνω στη γέφυρα με εμπορική αμαξοστοιχία. Πιθανόν εξαιτίας των σφοδρών ανέμων, έπεσαν πάνω στην επιβατική αμαξοστοιχία - που μετέφερε 131 επιβάτες και τρεις σιδηροδρομικούς - αντικείμενα και μουσαμάδες που σκέπαζαν βαγόνια της εμπορικής.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Ερικ Πρινς, ο ιδρυτής της αμερικανικής εταιρείας μισθοφόρων «Blackwater», που είχε διαπράξει εγκλήματα σε βάρος του ιρακινού λαού στο Ιράκ, ανακοίνωσε πως δημιουργεί ταμείο με αποθεματικά μισό δισ. δολάρια με στόχο επενδύσεις σε κοιτάσματα σπάνιων μετάλλων όπως το λίθιο και το κοβάλτιο, που βρίσκονται σε αφρικανικές και ασιατικές χώρες, ώστε να καλύψει την εντεινόμενη ζήτηση από μονοπώλια που δραστηριοποιούνται γύρω από την κατασκευή μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ - ΡΙΑΝΤ.-- Για λογοκρισία κατηγορείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα κινηματογράφου και τηλεοπτικών σειρών «Netflix», επειδή απέσυρε από την πλατφόρμα της στη Σαουδική Αραβία το επεισόδιο της σατιρικής εκπομπής «Patriot Act with Hasan Minhaj», που επέκρινε τους χειρισμούς του Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, σε σχέση με τη δολοφονία του Σαουδάραβα αρθρογράφου της «Ουάσιγκτον Ποστ», Τζαμάλ Κασόγκι, τον περασμένο Οκτώβρη. Η «Netflix» απέσυρε το επεισόδιο μετά από αίτημα του Ριάντ, με πρόσχημα την παράβαση του νόμου περί εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ