Παρασκευή 15 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΤΕΝΒΕΡ.-- Σε συμφωνία κατέληξαν χτες, μετά από τριήμερη απεργία, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και η εκπαιδευτική αρχή του δήμου της αμερικανικής πόλης Ντένβερ. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις με κλιμακωτές αυξήσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 11%.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Οι υψηλόβαθμες αντιπροσωπείας Κίνας και ΗΠΑ ξεκίνησαν χτες στο Πεκίνο νέο γύρο διήμερης διαπραγμάτευσης με στόχο την αποφυγή εφαρμογής μεταξύ τους δασμών ύψους πολλών δισ. δολαρίων. Νωρίτερα, το αμερικανικό δίκτυο «Bloomberg» μετέδωσε πως ο Πρόεδρος Ντ. Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει για 60 μέρες την «εκεχειρία» (που εκπνέει την 1η Μάρτη) στον «εμπορικό πόλεμο» με την Κίνα, για να δώσει περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Τερματίστηκε και επίσημα το βράδυ της Τετάρτης, μετά από «σιγή ασυρμάτου» οκτώ μηνών, η αποστολή του ρομπότ «Opportunity», που κυκλοφορούσε στον πλανήτη Αρη από το 2004. Το «Opportunity» έστειλε στη Γη 217.594 εικόνες. Πλέον έχει απομείνει στην επιφάνεια του Αρη το ρομπότ «Curiosity», που έφτασε εκεί το 2012. Η λειτουργία του δεν εξαρτάται από τον Ηλιο, διότι παίρνει ενέργεια από έναν μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα. Το 2021 προγραμματίζεται να σταλεί στον πλανήτη Αρη το ρομπότ «Rosalind Franklin», στο πλαίσιο της αποστολής ΕΕ - Ρωσίας «ExoMars».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ