Τρίτη 19 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Χιλιάδες Σουδανοί πραγματοποίησαν μέσα στο τελευταίο 48ωρο νέες κινητοποιήσεις, όπως κάνουν εδώ και τέσσερις μήνες, στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, και άλλες πόλεις της χώρας, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του Προέδρου Ομάρ Μπασίρ, τη διεξαγωγή εκλογών και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Την Κυριακή δεκάδες οικογένειες συγκεντρώθηκαν έξω από το «στρατηγείο» των σουδανικών μυστικών υπηρεσιών στο Χαρτούμ, ζητώντας την απελευθέρωση συγγενών τους που συνελήφθησαν στη διάρκεια κινητοποιήσεων. Στο Σουδάν, πάντως, βρίσκεται από την Κυριακή ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών, συναντώντας κυβερνητικούς αξιωματούχους και στελέχη της αντιπολίτευσης. Μεταξύ αυτών είναι και ο Ελληνοαμερικανός Γκας Μπιλιράκις, που είναι Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από τη Φλόριντα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Εκατοντάδες άνθρωποι απέτισαν προχτές φόρο τιμής στους επιβάτες του «Μπόινγκ 737 MAX8», στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Αντίς Αμπέμπα, μια βδομάδα μετά το αεροπορικό δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 157 ανθρώπων. Κάποια πρώτα στοιχεία από τις έρευνες ανάλυσης των δεδομένων στα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου δείχνουν «σαφείς ομοιότητες» με εκείνα που αναλύθηκαν από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους «Μπόινγκ 737 ΜΑΧ8» της εταιρείας «Lion Air», που είχε συντριβεί πριν πέντε μήνες στην Ινδονησία, προκαλώντας τότε το θάνατο 189 ανθρώπων.

ΚΑΪΡΟ - ΜΟΣΧΑ.-- Πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας «Kommersant», που επικαλείται ανώτατα διευθυντικά στελέχη της ρωσικής πολεμικής βιομηχανίας, ανέφεραν χτες ότι η Αίγυπτος θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα πρώτα ρωσικά μαχητικά τύπου «Su-35», από τα 20 που παρήγγειλε στο τέλος του περασμένου Δεκέμβρη, τη διετία 2020-2021.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ