Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Τους 24 είχαν φτάσει χτες οι νεκροί από το σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε προχτές ανάμεσα στις πόλεις Τζελούμ και Μιρπούρ, στο πακιστανικό Κασμίρ. Οι τραυματίες υπολογίζονταν σε 450.

ΡΙΑΝΤ.-- Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος δήλωσε ότι φέρει ευθύνη για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι πέρσι από Σαουδάραβες πράκτορες, επειδή συνέβη ενώ ήταν αυτός επικεφαλής.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.-- Συνάντηση με εκπροσώπους δυνάμεων που συμμετέχουν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έκανε χτες η επικεφαλής των αρχών του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, η οποία είπε ότι θα ακολουθήσουν πολλές συναντήσεις, με στόχο «να έρθει η αλλαγή» στο Χονγκ Κονγκ. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Γκενγκ Σουάνγκ κάλεσε τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να αναμειγνύονται στις εσωτερικές της υποθέσεις και να σταματήσουν τα ανεύθυνα σχόλια» και επέκρινε έντονα νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο αμερικανικό Κογκρέσο, για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος κυβερνητικών αξιωματούχων Κίνας και Χονγκ Κονγκ που κατηγορούνται για «αντιδημοκρατικά μέτρα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ