Παρασκευή 6 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Κιμ Σονγκ διαμαρτυρήθηκε με επιστολή του για συνεδρίαση που σχεδιάζεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, μιλώντας για «σοβαρή πρόκληση» στην οποία η Πιονγιάνγκ θα «απαντήσει έντονα». Ο Κιμ ισχυρίστηκε ότι μια τέτοια συνάντηση θα είναι μια «ενέργεια σύμπραξης και συμπαράταξης με την εχθρική πολιτική των ΗΠΑ, που θα οδηγήσει στην υπονόμευση αντί να βοηθήσει στη μείωση των εντάσεων στην Κορεατική Χερσόνησο και στην επίλυση του πυρηνικού ζητήματος».

ΣΙΔΝΕΪ.-- Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην ευρύτερη περιοχή του Σίδνεϊ, καθώς δεκάδες εστίες πυρκαγιών μαίνονται έχοντας κυκλώσει με καπνούς τη μεγαλούπολη. Από τις αρχές Νοέμβρη, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι και έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 400 σπίτια.

ΚΙΕΒΟ.-- Δεκατέσσερις άνθρωποι αναφέρονται ως αγνοούμενοι, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη σε κτίριο όπου στεγάζονταν γραφεία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην Οδησσό της Ουκρανίας. Μια 16χρονη σπουδάστρια έχει χάσει τη ζωή της, ενώ 29 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ανάμεσά τους 15 έφηβοι. Ορισμένοι πηδούσαν από το εξαώροφο κτίριο για να σωθούν από τις φλόγες.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Διάσκεψη κορυφής δήθεν για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών στη Δυτική Αφρική διοργανώνει στο Παρίσι στις 16 Δεκέμβρη ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Η διάσκεψη οργανώνεται λίγες μέρες μετά την πολύνεκρη σύγκρουση γαλλικών στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Μάλι με θύματα Γάλλους στρατιώτες.

ΜΟΣΧΑ - ΣΟΦΙΑ.-- Η Ρωσία διέταξε χτες Βούλγαρο διπλωμάτη να εγκαταλείψει το έδαφός της, σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη πριν περίπου δύο μήνες που είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία από τις βουλγαρικές αρχές.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Νεκροί οι δύο από τους τρεις ανθρώπους που τραυματίστηκαν, χτες τα ξημερώματα, από τα πυρά ενός ενόπλου που εργαζόταν στη στρατιωτική βάση Περλ Χάρμπορ - Χίκαμ του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Χαβάη. Ο δράστης έδωσε τέλος στη ζωή του προτού τον συλλάβουν.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Κυρώσεις σε 17 άτομα που σχετίζονται με τον ρωσικό οργανισμό Evil Corp, που φέρεται να συντονίζει επιθέσεις με το «κακόβουλο» λογισμικό «Dridex» σε εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να αποσπάσουν 100 εκατ. δολάρια σε 40 χώρες, επέβαλε χτες το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ