Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- O Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει η απαγόρευση της πώλησης βενζινοκίνητων και ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινήσει το 2035, 5 χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι προβλεπόταν. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν αρκετοί βιομήχανοι.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Ο Ιρανός Αμίρ Ραχιμπούρ καταδικάστηκε χτες σε θάνατο από δικαστήριο στην Τεχεράνη με την κατηγορία ότι κατασκόπευε υπέρ της CIA και ότι αποπειράθηκε να παραδώσει σε πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Ο πρώην Πρόεδρος της Κένυας, Ντάνιελ Α. Μόι, που κυβέρνησε με σιδερένια πυγμή μεταξύ 1978 και 2002, πέθανε σε ηλικία 96 ετών στο σπίτι του στη δυτική πόλη Καμπάρακ. Στη διάρκεια των προεδρικών θητειών του κατηγορήθηκε για συγκεντρωτισμό, διαφθορά και κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Ενταλμα σύλληψης κατά του πρώην Προέδρου της Νότιας Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα, εξέδωσε χτες η Γενική Εισαγγελία στο Γιοχάνεσμπουργκ μετά την απουσία του από ακροαματική διαδικασία που είχε οριστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο καθώς κατηγορείται για διαφθορά και δωροδοκία από το γαλλικό μονοπώλιο «Thales». Ο Ζούμα επικαλέστηκε ασθένεια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ