Παρασκευή 7 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τις κοινές προτεραιότητες ΗΠΑ - Αλβανίας, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και την προσπάθεια της Αλβανίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ συζήτησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, και ο Αλβανός πρωθυπουργός, Εντι Ράμα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα που έγινε την Τετάρτη στο διεθνές αεροδρόμιο «Σαμπίχα Γκιουτζέν» της Κωνσταντινούπολης, όταν αεροπλάνο της τουρκικής ιδιωτικής εταιρείας χαμηλού κόστους «Pegasus» έγινε τρία κομμάτια κατά την προσγείωσή του, ενώ εκτελούσε την πτήση Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη. Οι τραυματίες είναι 179, κάποιοι από αυτούς σοβαρά. Βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το αεροσκάφος κατά την προσγείωση φλεγόταν ενώ υπήρχε έντονη βροχόπτωση για να καταλήξει σε πρανές 40 μέτρων.

Ν. εΥΟΡΚΗ.-- Περιοδεία σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής πραγματοποιεί από τις 13 έως τις 22 Φλεβάρη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Μετά τη μετάβασή του στο Μόναχο για το Διεθνές Φόρουμ Ασφάλειας, θα μεταβεί σε Σενεγάλη, Αγκόλα και Αιθιοπία και στη συνέχεια σε Σαουδική Αραβία και Ομάν.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ