Τετάρτη 15 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΙΡΑΝΑ.-- Αλβανικά ΜΜΕ επαναφέρουν στο προσκήνιο πληροφορίες που φέρουν το υπουργείο Εσωτερικών να ζητά από τους δήμους της Νότιας Αλβανίας, όπου ζει η ελληνική μειονότητα, να υποβάλουν προτάσεις για πιθανούς χώρους εγκατάστασης περίπου 30.000 μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία. Το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Top Channel», για παράδειγμα, ανέφερε πως το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η κατασκευή κέντρων υποδοχής με τουρκική χρηματοδότηση σε Κορυτσά, Αργυρόκαστρο και Αγίους Σαράντα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ξεπέρασαν τους 30 οι νεκροί από τους σφοδρούς ανεμοστρόβιλους που χτύπησαν έως προχτές το πρωί τις νότιες ΗΠΑ προκαλώντας και σοβαρές ζημιές, όπως κατεστραμμένα σπίτια και αυτοκίνητα, ξεριζωμένα δέντρα. Οι πολιτείες Λουιζιάνα και Μισισίπι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ πάνω από 1.3 εκατ. νοικοκυριά έμειναν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα για πολλές ώρες.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ.-- Δικαστήριο του Λουξεμβούργου απέρριψε αμερικανικό αίτημα για τη μεταφορά 1,6 δισ. δολαρίων από ιρανικά περιουσιακά στοιχεία σε θύματα των επιθέσεων στις 11 Σεπτέμβρη 2001 στις ΗΠΑ. Η δικαστική απόφαση επιβεβαιώνει δηλώσεις του Ιρανού Προέδρου, Χασάν Ροχανί, που χαρακτήρισε «ωραία (νομική) νίκη» την αποδέσμευση αυτών των κεφαλαίων που είχαν παγώσει εδώ και χρόνια έπειτα από αμερικανικό αίτημα. Ωστόσο, η απόφαση δεν είναι τελεσίδικη και μπορεί να εφεσιβληθεί.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ