Πέμπτη 11 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη δημιουργία ενός στόλου παγοθραυστικών που θα μπορούν να είναι επιχειρησιακά έτοιμα έως το 2029 και να δρουν στην περιοχή της Αρκτικής και της Ανταρκτικής έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με προεδρικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα υπουργεία Εξωτερικών, Αμυνας, Εμπορίου, Ενέργειας και Εσωτερικής Ασφάλειας.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Βάρκα που μετέφερε Αφρικανούς μετανάστες και ναυάγησε την περασμένη βδομάδα ανοιχτά του λιμανιού Σφαξ της Τυνησίας είχε τελικά ως αποτέλεσμα τον πνιγμό τουλάχιστον 30 ατόμων. Διασώθηκαν 23 από τους επιβαίνοντες.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση, το απόγευμα της Τρίτης, σε χωριό της πολιτείας Μπόρνο της Βόρειας Νιγηρίας σκοτώνοντας 69 ανθρώπους και καίγοντας δεκάδες σπίτια.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Ο Στιγκ Ενγκστρομ, γραφίστας, ήταν ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε το 1986, ανακοίνωσε χτες ο εισαγγελέας Κρίστερ Πέτερσον, κλείνοντας την υπόθεση που συζητιόταν στη Σουηδία επί δεκαετίες. «Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο άνθρωπος έχει πεθάνει, δεν μπορώ να απαγγείλω κατηγορίες εναντίον του και αποφάσισα να κλείσω την έρευνα», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας Πέτερσον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ