Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Τους 50 πλησίαζαν χτες τελικά οι νεκροί που άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές στη νήσο Κιουσού, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, όπου μεταξύ άλλων υπερχείλισε τουλάχιστον ένας ποταμός. Οι αρχές έδωσαν εντολές για εκκένωση περιοχών όπου μένουν πάνω από 500.000 κάτοικοι του Κιούσου.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η έναρξη των διαπραγματεύσεων Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου στις Βρυξέλλες θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, 12 Ιούλη, ανάμεσα στον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Αβντουλάχ Χότι, με μεσολαβητή τον επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ. Δύο μέρες νωρίτερα, στις 10 Ιούλη, ο επικείμενος διάλογος Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου θα τεθεί στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στους ηγέτες Γαλλίας Εμ. Μακρόν και Γερμανίας Αγκ. Μέρκελ μαζί με τον Ζ. Μπορέλ.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Πρώτη δύναμη αναδείχτηκε και πάλι η «Κροατική Δημοκρατική Ενωση» κατά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, καθώς εξέλεξε τουλάχιστον 68 βουλευτές από τους 151. Δεύτερο βγήκε το μπλοκ του αντιπολιτευόμενου «Σοσιαλδημοκρατικού» Κόμματος με 43 βουλευτές. Στην τρίτη θέση βγήκε το «Κίνημα της Πατρίδας» του λαϊκού τραγουδιστή Μίροσλα Σκόρο με 15 βουλευτές.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Πάνω από 176 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που ξέσπασαν την περασμένη βδομάδα στην Αιθιοπία, μετά την περίεργη δολοφονία του αντιπολιτευόμενου δημοφιλούς τραγουδιστή Χακαλού Χουντίσα, που αναζωπύρωσε τη βαθιά αγανάκτηση που οφείλεται στην επί δεκαετίες βία των κρατικών αρχών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ