Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΑΓΑ.-- Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην Τσεχία χτες το μεσημέρι, κινούμενα στην ίδια γραμμή, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες από τους επιβαίνοντες. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή που συνδέει την κωμόπολη Περνίνκ με το Κάρλοβι Βάρι και τα τρένα βρέθηκαν στις ίδιες ράγες από αντίθετη κατεύθυνση. Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν ελέγχους για τους λόγους που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα. Σε παρόμοιο περιστατικό πριν περίπου έναν χρόνο, είχαν τραυματιστεί 6 άνθρωποι.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Με δείπνο εργασίας στη βρετανική πρωθυπουργική κατοικία ξεκίνησαν χτες βράδυ οι επικεφαλής διαπραγματευτές της Βρετανίας Ντέιβιντ Φροστ και της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων για τις μελλοντικές διμερείς σχέσεις.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ποινικές διώξεις για ψευδή καταγγελία σε τρίτο βαθμό ασκήθηκαν χτες κατά της νεαρής λευκής Αμερικανίδας που είχε καλέσει την αστυνομία στο Σέντραλ Παρκ της Ν. Υόρκης στα τέλη του περασμένου Μάη, λέγοντας ψέματα πως ένας Αφροαμερικανός την «απειλούσε». Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε πως θα κυκλοφορήσει τελικά νωρίτερα, στις 14 Ιούλη, το βιβλίο της ανιψιάς του Τραμπ, Μέρι Τραμπ, που φέρεται πως θα έχει «ενδιαφέρουσες» αποκαλύψεις για τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την οικογένειά του.

ΚΑΪΡΟ.-- Ο Αμερικανός φοιτητής της Ιατρικής Μοχάμεντ Αμάς, που είχε φυλακιστεί δίχως δίκη σε αιγυπτιακή φυλακή για περίπου 500 μέρες, ασκώντας κριτική στις αιγυπτιακές αρχές για την κακομεταχείριση αντικυβερνητικών διαδηλωτών, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε χτες στις ΗΠΑ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τον 47χρονο Ιρακινό ιστορικό και ειδικό αναλυτή σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας και τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», Χισάμ αλ Χασέμι, δολοφόνησαν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας έξω από το σπίτι του θύματος στη Βαγδάτη. Ο 47χρονος Χασέμι εμφανιζόταν σχεδόν καθημερινά στα τοπικά και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τη δράση των τζιχαντιστικών οργανώσεων, την ιρακινή πολιτική και τις ενέργειες των ένοπλων σιιτικών, φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών του Ιράκ. Λόγω της ειδίκευσής του, τον συμβουλεύονταν πολλές κυβερνήσεις και Ιρακινοί πολιτικοί αξιωματούχοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ