Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Ο αναπληρωτής πρέσβης της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στον ΟΗΕ, Βλαντιμίρ Σαφρόνκοφ, διορίστηκε χτες ειδικός εκπρόσωπος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- «Σημαντικές αποκλίσεις» στις διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου - ΕΕ διαπίστωσε χτες ο επικεφαλής διαπραγματευτών της Κομισιόν, Μισέλ Μπαρνιέ, με αφορμή τον τελευταίο γύρο διαπραγμάτευσης.

ΟΣΤΙΝ.-- Θανατηφόρα ένεση χορηγήθηκε χτες σε έναν 82χρονο Αμερικανό θανατοποινίτη σε φυλακές του Τέξας, περίπου 30 χρόνια μετά την καταδίκη του για φόνο που διέπραξε το 1993. Είναι η πρώτη θανατική εκτέλεση στο Τέξας τους τελευταίους πέντε μήνες.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Οι ΗΠΑ καταδίκασαν χτες έκθεση εισηγητών του ΟΗΕ που θεωρεί πως ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σολεϊμανί δολοφονήθηκε με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο κατά τη διάρκεια φονικής αμερικανικής επιδρομής το Γενάρη στο Ιράκ. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους, χαρακτήρισε την έκθεση «προκατειλημμένη και ανιαρή», θεωρώντας πως καταδικάζει τις ΗΠΑ «ενώ ενήργησαν για τη δική τους υπεράσπιση».

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι καταναλωτές στην ΕΕ θα μπορούν να καταθέτουν αγωγές κατά της «Volkswagen» στα εθνικά δικαστήρια, αν έχουν αγοράσει οχήματα με λογισμικά που δείχνουν φαινομενικά μειωμένες εκπομπές, αποφάνθηκε χτες το Δικαστήριο της ΕΕ. Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί το 2015. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, τα οχήματα πωλήθηκαν σε τιμή υψηλότερη της πραγματικής αξίας τους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ