Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΜΑΝ.-- Ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β', απευθυνόμενους σε Βρετανούς βουλευτές, επανέλαβε χτες την προειδοποίηση πως εάν το Ισραήλ αποφασίσει μονομερώς να προσαρτήσει τμήματα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, θα εντείνει την αστάθεια στην περιοχή συρρικνώνοντας τις πιθανότητες για επίλυση της διένεξης.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν τον Ρεζά Ασαγαρί, που είχε κριθεί ένοχος για διενέργεια κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ σε σχέση με το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ομάδες ενόπλων επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε καταυλισμό διαδηλωτών που ζητούσαν τον τερματισμό των επιθέσεων στη δυτική επαρχία Νταρφούρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 άτομα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Την έναρξη γεμίσματος του ταμιευτήρα νερού σε τμήμα του Φράγματος Μεγάλης Αιθιοπικής Αναγέννησης καταγράφουν νέες δορυφορικές φωτογραφίες, σε μία περίοδο κατά την οποία συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα οι μαραθώνιες, δύσκολες διαπραγματεύσεις Αιθιοπίας, Σουδάν και Αιγύπτου.

ΤΟΚΙΟ - ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Αναβλήθηκε χτες λόγω καιρικών συνθηκών η εκτόξευση του μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου «Ελπίδα» προς τον Αρη, που είχε φτιαχτεί για λογαριασμό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η εκτόξευση είχε προγραμματιστεί να γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Τανεγκασίμα της Ιαπωνίας για ένα ταξίδι επτά μηνών μέχρι τον Αρη, όπου επρόκειτο να τεθεί σε τροχιά και να στέλνει πίσω στη Γη δεδομένα για την ατμόσφαιρά του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε χτες την επανάληψη των θανατικών εκτελέσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο έπειτα από διακοπή 17 ετών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ