Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ανεργος αναμένεται να μείνει ένας στους τρεις εργαζόμενους περίπου 2.500 επιχειρήσεων στη Βρετανία έως το τέλος Σεπτέμβρη, προβλέπει μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χτες, καταγράφοντας την πιθανότητα νέου κύματος ανεργίας λίγους μήνες πριν από την κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία. Μελέτη του βρετανικού Κέντρου Ερευνας Επιχειρήσεων Λιανικής εκτιμά ότι από το τέλος του 2019 έχουν χαθεί στον τομέα της εστίασης πάνω από 22.000 θέσεις απασχόλησης, περίπου διπλάσιες από τις απολύσεις το 2018.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Καπνοί και λάβα ξεχύνονται από το πρωί της Δευτέρας στο ηφαίστειο Σιναμπούνγκ της Σουμάτρας. Η τελευταία καταστροφική έκρηξη είχε σημειωθεί το 2016. Δεν δόθηκε άμεσα εντολή στους κατοίκους αγροτικών κοινοτήτων που βρίσκονται στις παρυφές του ηφαιστείου να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Οι έξι χώρες - μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου τάχθηκαν υπέρ της παράτασης του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν. Δύο μήνες πριν τη λήξη του, οι ΗΠΑ πρωτοστατούν στις προσπάθειες για ανανέωση του εμπάργκο δίχως μεγάλη επιτυχία.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χτες το πρωί τοπική ώρα, ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας, που έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή θύματα.

ΡΑΛΕΪ.-- Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών ταρακούνησε χτες τη Βόρεια Καρολίνα, δίχως να αναφερθούν άμεσα τραυματίες ή υλικές ζημιές. Στην περιοχή είναι σπάνιοι οι σεισμοί. Ο προηγούμενος σεισμός άνω των 5 Ρίχτερ είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1916.

ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πάνω από τρεις τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χτες το απόγευμα σε συνοικία της Βαλτιμόρης των ΗΠΑ. Οι πρώτες ενδείξεις αναφέρουν ως πιθανή αιτία διαρροή φυσικού αερίου.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Την «ετοιμότητά τους» να ξεκινήσουν στην Ντόχα του Κατάρ μέσα στις επόμενες μέρες συνομιλίες «ειρηνευτικές» με την κυβέρνηση του Αφγανού Προέδρου Ασράφ Γάνι δήλωσαν ηγετικά στελέχη των τζιχαντιστών Ταλιμπάν. Ο βασικός όρος που έθεσαν ήταν η απελευθέρωση εκατοντάδων κρατούμενων - μελών της οργάνωσης.

ΝΙΑΜΕΪ.-- Ενοπλοι, πιθανώς τζιχαντιστές, επιτέθηκαν και σκότωσαν την Κυριακή σε καταφύγιο καμηλοπαρδάλεων στην περιοχή Κουρέ του Νίγηρα έξι Γάλλους τουρίστες, τον ξεναγό και τον οδηγό τους (και οι δύο υπήκοοι Νίγηρα). Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακοίνωσε χτες βράδυ τη διενέργεια έρευνας.

ΚΑΪΡΟ.-- Με καθυστέρηση ενός μήνα θα ξεκινήσουν φέτος τα μαθήματα στην Αίγυπτο, λόγω της πανδημίας. Ο υπουργός Παιδείας Τάρεκ Σάουκι ανακοίνωσε πως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτώβρη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ