Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Οι ΥΠΕΞ των μελών του Αραβικού Συνδέσμου εξέφρασαν στήριξη στο σχέδιο του 2002, γνωστό ως «Αραβική Διπλωματική Πρωτοβουλία», που προέβλεπε πρώτα να λυθεί το Παλαιστινιακό και μετά να ξεκινήσει η ομαλοποίηση των σχέσεων αραβικών χωρών με το Ισραήλ. Η πρόταση των Παλαιστινίων για να αποδοκιμαστεί η συμφωνία Ισραήλ - ΗΑΕ απορρίφτηκε και ο Παλαιστίνιος ΥΠΕΞ Ρίαντ αλ Μάλκι εμφάνισε ως θετική εξέλιξη το ότι «πετύχαμε να αποφύγουμε την έκδοση οποιασδήποτε ανακοίνωσης που στηρίζει ή επιτρέπει στα Εμιράτα να υπογράψουν την Τρίτη με αραβική στήριξη τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Με την ονομασία «Zolfaghar 99» ξεκίνησαν χτες τριήμερα ναυτικά γυμνάσια των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε μία περιοχή έκτασης 772.000 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων από το βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού έως το ανατολικό άκρο των Στενών του Ορμούζ, από όπου περνά το 1/5 της παγκόσμιας μεταφοράς πετρελαίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων έχουν προκαλέσει οι ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που συνεχίζονται στις αμερικανικές πολιτείες Καλιφόρνια, Ορεγκον, Ουάσιγκτον. Στάχτη έχουν γίνει εκατομμύρια στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης, καθώς μόνο στην Καλιφόρνια εκτιμάται πως κάθε μισή ώρα καίγονται εκτάσεις ίσες με 1.000 γήπεδα ποδοσφαίρου.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χτες το μεσημέρι στο κατεστραμμένο λιμάνι της Βηρυτού σε αποθήκη φύλαξης ελαστικών και πετρελαίου. Ο διευθυντής του λιμανιού ανακοίνωσε την άμεση διενέργεια έρευνας για τα αίτια της πυρκαγιάς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ