Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σε σφοδρό βομβαρδισμό θέσεων τζιχαντιστών σε βόρεια και νότια προάστια της βορειοδυτικής επαρχίας Ιντλίμπ της Συρίας προχώρησαν το τελευταίο 48ωρο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη. Αναφέρθηκε επίσης η χρήση συριακών πυρών βαρέως πυροβολικού στην ορεινή περιοχή Τζάμπαλ αλ-Ζαουίγια, που βρίσκεται στα νότια του Ιντλίμπ. Παράλληλα, χτες ανακοινώθηκαν ρωσο-τουρκικά «εκπαιδευτικά στρατιωτικά γυμνάσια» στο Ιντλίμπ με στόχο τον συντονισμό περιπόλων.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Παρά τα μέτρα lock down, που ισχύουν από το μεσημέρι της Παρασκευής σε όλο το Ισραήλ, χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν το Σαββατοκύριακο κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την αποτυχία των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και τις δυσμενείς συνέπειες στην οικονομία της χώρας και τη φτωχοποίηση χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών.

ΜΑΝΑΜΑ.-- Οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν πως ανακάλυψαν «σχέδια του Ιράν» για τη δολοφονία ξένων διπλωματών το 2010.

ΝΤΟΥΜΠΑΪ.-- Το νέο «Διαστημικό Σώμα» του αμερικανικού στρατού ανέπτυξε την Κυριακή 20μελής ομάδα αστροναυτών και πιλότων σε έρημο του Ντουμπάι κοντά στην αμερικανική αεροπορική βάση Αλ Ουντέιντ.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως απέτρεψαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα και συνέλαβαν έναν από τους ηγέτες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» στη Βαγδάτη.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Ο Σουδανός πρόεδρος του «Μεταβατικού Συμβουλίου», στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν, ολοκλήρωσε χτες διήμερη επίσημη επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, χώρα που υπέγραψε συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων με το Ισραήλ στις 15 Σεπτέμβρη. Ο Σουδανός στρατηγός που συνοδευόταν από υπουργούς και ειδικούς Σουδανούς διπλωμάτες συζήτησε με την ηγεσία των Εμιράτων τα περιθώρια ανάπτυξης των διμερών και περιφερειακών σχέσεων.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Ο Πρόεδρος της Ονδούρας, Χουάν Ορλάντο Ερνάντες, εξέφρασε την ελπίδα πως η κυβέρνησή του θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ πριν από το τέλος της χρονιάς, αν το επιτρέψουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι ενώσεις (Verdi, DBB) των εργαζομένων στο γερμανικό Δημόσιο προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις και απεργίες την επόμενη βδομάδα, αφού δεν σημειώθηκε πρόοδος στον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση. Διεκδικούν αύξηση μισθών κατά 4,8% για τους 2,3 εκατ. δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ