Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και 57 κατά διακομματικό σχέδιο νόμου που εγγυάται την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους έως το Δεκέμβρη. Παράλληλα, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία, συμπεριλαμβανομένου του Μιτ Ρόμνεϊ, συντάχθηκαν πίσω από την πρωτοβουλία του Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να διευρυνθεί η συντηρητική πλειοψηφία στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Η πλήρωση της κενής θέσης του Δικαστηρίου που άφησε πίσω της η θανούσα Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσπεργκ αναμένεται να καλυφθεί από δικαστικό που θα ανακοινώσει ο Πρόεδρος Τραμπ το ερχόμενο Σάββατο.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός εξέφρασε χτες την πεποίθηση ότι η Βρετανία και η ΕΕ θα μπορέσουν να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία τις επόμενες βδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου θέματος των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις. Πάντως, αργότερα Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωσε ότι σε περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, από την 1η Γενάρη έως και 7.000 νταλίκες θα μπορούσαν να μπλοκαριστούν στο Κεντ και να περιμένουν μέχρι και δύο μέρες για να περάσουν τη Μάγχη.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Πρόταση διορισμού ενός «ανεξάρτητου Σιίτη» υπουργού Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λιβάνου, ώστε να προσπεραστεί ο σκόπελος άρνησης της «Χεζμπολάχ» και του σιιτικού κόμματος «Αμάλ» να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, έκανε χτες ο πρώην πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι. Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να δεχθεί την πρόταση λέγοντας πως είναι θαρραλέα.

ΣΟΦΙΑ.-- Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έδωσε εντολή για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών για διενέργεια κατασκοπείας. Οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός 72 ωρών καθώς θεωρούνται ανεπιθύμητα πρόσωπα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Περίπου δύο ώρες έμεινε κλειστός ο Πύργος του Αϊφελ, χτες το μεσημέρι, μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, για την οποία τελικά οι αρχές είπαν ότι δεν ίσχυε.

ΣΙΔΝΕΪ.-- Πάνω από 380 φάλαινες - πιλότοι, που έχουν εξοκείλει σε απομακρυσμένες ακτές του νησιού Τασμανία της Αυστραλίας, είναι νεκρές, σύμφωνα με διασώστες που κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για τη διάσωσή τους. Από τη Δευτέρα, υπολογίζεται ότι συνολικά πάνω από 470 κήτη του είδους παγιδεύτηκαν σε ρηχά νερά, στα δυτικά του νησιού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ