Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Ερευνα που διενήργησε το «Κέντρο Ευρωατλαντικών Μελετών» (CEAS) στη Σερβία καταγράφει ότι το 80% των Σέρβων είναι κατά της ένταξης της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και μόνο το 33% υπέρ μίας συνεργασίας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σε Μπαχρέιν και Ισραήλ μεταβαίνουν τις επόμενες μέρες υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο γαμπρός του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, προκειμένου να προωθήσουν μία ταχύτερη διαδικασία για στενές εμπορικές σχέσεις Ισραήλ - Μπαχρέιν.

ΦΟΛΣ ΤΣΕΡΤ (ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ).-- Ο 45χρονος Πίτερ Ραφαέλ Ντζιμπίνσκι Ντέμπινς, Αμερικανορώσος, πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας, αφού παραδέχθηκε την ενοχή του, υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησε τις επιλήψιμες δραστηριότητες στο τέλος της δεκαετίας του 1990.

ΚΑΪΡΟ.-- Μελέτη της αιγυπτιακής «Κεντρικής Υπηρεσίας Δημόσιας Κινητοποίησης και Στατιστικής» κατέγραψε πως τα καθαρά διεθνή αποθέματα της χώρας μειώθηκαν κατά 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο από Φλεβάρη έως Μάη 2020. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) μειώθηκε κατά 0,6% το τρίτο τρίμηνο της χρήσης (2019), σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο της χρήσης 2018/19.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τουλάχιστον έξι άτομα σκοτώθηκαν χτες το πρωί στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όταν ένας τζιχαντιστής, βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε εστιατόριο κοντά σε βάση της αστυνομίας.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ.-- Σε μεθοριακές περιοχές του Σουδάν έχουν καταφθάσει πάνω από 27.000 Αιθίοπες κάτοικοι της βόρειας περιφέρειας Τιγκράι, όπου μαίνεται για δεύτερη βδομάδα σύγκρουση μεταξύ ενόπλων της οργάνωσης «Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο Τιγκράι» με δυνάμεις του αιθιοπικού στρατού. Εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προειδοποίησε για τον κίνδυνο «ευρείας ανθρωπιστικής κρίσης», ενώ ο Αιθίοπας πρωθυπουργός Αμπιι Αχμεντ δήλωσε πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η «τελική επιχείρηση» του στρατού για την κατάληψη της Μέκελε, πρωτεύουσας της επαρχίας Τιγκράι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ