Πέμπτη 10 Δεκέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ.-- Εξι άτομα σκοτώθηκαν μετά από τη συντριβή ελικοπτέρου στις Γαλλικές Αλπεις, προχτές αργά το απόγευμα. Μόνο ο πιλότος σώθηκε, αφού πρόλαβε να θέσει σε λειτουργία το σύστημα εκτίναξης και αργότερα εντοπίστηκε από σωστικά συνεργεία και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ. Η προσέγγιση στο σημείο ήταν δύσκολη εξαιτίας βαριάς ομίχλης, ενώ τα ακριβή αίτια του συμβάντος παρέμεναν άγνωστα ως χτες.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Μήνυση κατά του αδελφού του εντολοδόχου πρωθυπουργού του Λιβάνου, Σαάντ Χαρίρι, Μπαχάα Χαρίρι, κατέθεσε χτες η σιιτική πολιτική και στρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ, με αφορμή τις αιτιάσεις του τελευταίου πως ευθύνεται για την πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 του περασμένου Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού.

ΒΟΣΤΩΝΗ.-- Η αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, «FireEye», με έδρα στην Καλιφόρνια, κατήγγειλε την Τρίτη πως έπεσε θύμα ξένων χάκερ με «ικανότητες πρώτης τάξεως». Πρόσθεσε πως έκλεψαν «προηγμένα, επιθετικά εργαλεία» που χρησιμοποιεί για την «προστασία» χιλιάδων πελατών.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την υποστήριξή τους στην αποστολή 6.000 κυανοκράνων στρατιωτών και 1.500 αστυνομικών του ΟΗΕ, που δρουν στην επαρχία Νταρφούρ του Δυτικού Σουδάν, δήλωσαν χτες τα μέλη του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών, με αφορμή την εκπνοή της ημερομηνίας δράσης της δύναμης UNAMID στις 31 Δεκέμβρη. Διαφωνίες υπάρχουν στο θέμα ενδεχόμενης παράτασης. Αφρικανικές χώρες και Ρωσία δεν επιθυμούν περαιτέρω παράτασης της αποστολής UNAMID, σε αντίθεση με δυτικές χώρες που θεωρούν πως είναι απαραίτητη η συνέχισή της.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ